La Universitat celebra els 25 anys de l’assignatura ‘Història de les Dones’

  • Gabinet de Premsa
  • 28 de novembre de 2019
 
Imatge del cartell
Imatge del cartell

La Facultat de Geografia i Història acull aquest divendres dia 29 una jornada per a commemorar els 25 anys de l’assignatura d’Història de les Dones. Serà d’11 a 14:30 hores en el Saló d’Actes Joan Fuster, oberta a estudiantat, professorat i públic en general. Participen professores de la facultat que representen a diverses generacions així com exalumnes de l’assignatura.

Va ser en 1994 quan la Universitat de València va introduir per primera vegada en la Llicenciatura en Història l’ensenyament de la Història de les dones i del gènere. Ho va fer de manera pionera i formant part de les primeres universitats espanyoles que ho feien.

El centre porta més de dos dècades ininterrompudes impartint docència en aquesta matèria, a través d’una assignatura que va començar sent optativa i, després d’adaptar-se als successius canvis de plans d’estudi, hui en dia forma part del Grau d’Història com a obligatòria, integrada en els continguts que tot l’alumnat -futures historiadores i historiadors-, ha de cursar.

Programa

La jornada, coordinada per la professora Laura Guinot, començarà a les 11 amb les conferències inaugurals a càrrec d’Elena Hernández i Almudena Hernando.

A les 12 hores hi haurà una taula redona titulada ‘Història de les dones en la Universitat de València. Dels orígens a l’actualitat’ amb Isabel Morant, Mónica Bolufer, Ana Aguado, Agustín Díez i Luz Sanfeliu.

La jornada finalitzarà a les 13 hores amb la taula redona ‘Experiències i futur de la Història de les Dones’ amb Laura Guinot, Carme Bernal, Alina Chirac i Gorka Gutiérrez.

Imatges: