La Universitat celebra aquest dissabte la primera edició dels premis Activa Música amb una marató gratuïta de concerts

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 19 de setembre de 2021
 
Imatge d'arxiu d'una actuació a la Nau.
Imatge d'arxiu d'una actuació a la Nau.

El Centre Cultural La Nau va acollir dissabte, 18 de setembre, a partir de les 20.30 hores, la primera edició dels premis 'Activa Música' de la Universitat de València amb l’actuació dels projectes guardonats. Va ser una marató de sis concerts, d’una duració total aproximada de tres hores, en què participaran els sis grups premiats.

Activa Música està promogut pel Vicerectorat de Cultura de la Universitat amb l’objectiu de fomentar i premiar les pràctiques i iniciatives musicals de la comunitat universitària. L’entrada a la marató de concerts va ser gratuïta amb inscripció prèvia. L’actuació dels primers tres grups Activa Música Clàssica, es va realitzar a la Capella de la Sapiència (https://go.uv.es/w3Wp1zM) entre les 20:30 i les 22 hores. Activa Música Rock es va celebrar entre les 22 i 23:30 hores en la Sala Matilde Salvador del centre (https://go.uv.es/3JOvQKG).

Els sis grups seleccionats en aquesta edició destaquen per la varietat d’estils. El pop, el punk o el rock van conviure en una vetlada en la qual també va sonar la música clàssica. Cada formació va oferir un programa aproximat de 20 minuts.

Gentil Ánima va obrir Activa Música. Integrat pels professors de la Facultat d’Economia i del Departament de Filologia Alemanya, Berta Tubillejas i Hang Ferrer, aquesta agrupació es caracteritza pel desig de compartir la seua passió per la lírica i la música clàssica dins del repertori de contratenor o castrato. El duet va interpretar Morgen, de Richard Strauss; A chloris, de Reynaldo Hahn; No por amor, no por tristeza, d’Antón García Abril i Ridonami la calma, de Francesco Paolo Tosti.

A continuació, Mireia Lallart, Àngels Asens i Elena Font, estudiants del grau de Magisteri en Educació Primària i Educació Social, presentaren el seu projecte, Jóvenes Promesas de la Música Clásica, l’objectiu del qual és donar a conèixer joves talentosos de la música clàssica i oferir-los l’oportunitat de realitzar actuacions en un context professional per a visibilitzar la qualitat dels joves músics de la Comunitat Valenciana. El repertori que interpretaren està format per Das Waldvöglein, de Lachner (text de J. N. Vogel); Die Sterne, de Viardot (text de A. Feth) i Nana, de Falla (text popular andalús).

Santa Cecília és el nom artístic del doctorant en biomedicina i biotecnologia, Javier Mancheño, un altre dels guardonats, que va oferir un concert d’estil pop, però amb influències d’altres estils. Mancheño, que compon des dels 14 anys i toca la guitarra, va interpretar quatre peces amb música, lletra i arranjaments propis: Semillas, Ícaro, El resto de la gente i A la décima.

Un altre duet que va amenitzar la nit del dissabte va ser Pequeño Mulo & Charlie Milf. Una proposta musical d’«estil lliure» composta pel director de l’Observatori Cultural de la Universitat de València i professor d'Economia Raúl Abeledo, veu, guitarra i harmònica, i el músic Carlos Espina, pianista. Interpretaran Las Falanges del Orden Negro, Resistencia al Pedaleo i Sine Die, tots temes propis.

La nota electrònica la va posar Aina Palmer, un grup de música electrònica i punk integrat per Jordi Palau i Aina Monferrer, aquesta última professora del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura. Aina Palmer aposta per l’electrònica en valencià amb acabats d’un minimalisme barroc i d’una espontaneïtat calculada que remeten al trap i al punk, però que beuen de Bach i de Satie. La seua proposta per al concert va incloure Les ungles, Apuntala’m, Fènix, Pantomima i Mareta.

Braskabrass van ser els encarregats de tancar la nit amb les seues versions pròpies de cançons contemporànies de pop i rock amb un color musical i una sonoritat inspirades en les bandes de música tradicionals valencianes. Braskabrass està integrat per Sergi Galiana Aguilar (saxòfon alt), estudiant del grau en Matemàtiques; Xavier Galiana Aguilar (trombó), alumne del Màster de Secundària; Carlos Estrelles Hernandis (trompeta), cursant el grau en Física; Carles Ripoll Torres (saxòfon tenor), estudiant de Psicologia; Enrique Muñoz Romans (bateria) i Esteban Gil Rebull (tuba). Interpretaran Everybody (Dennis Pop, Dt.x Martin), Chandelier (Sia Furler i Jesse Shatkin), Mix Twenty One Pilots: Stressed out-Heathens (Tyler Joseph) i The House of the Rising Sun (tradicional).

Arxivat en: Música