La Universitat col·labora amb Turisme en el llançament de nous cursos d’especialització en gastronomia i restauració

  • Gabinet de la Rectora
  • 5 de setembre de 2018
 
Signatura conveni Turisme

‘Cuina i gastronomia mediterrània’ i ‘Serveis de restaurants i gastronomia mediterrània’ són els dos nous cursos d’especialització que naixen del conveni signat hui entre la Universitat de València i l’Agència Valenciana de Turisme.

La rectora de la Universitat, Mª Vicenta Mestre, ha presidit l’acte acompanyada pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, de la vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, Isabel Vázquez, del vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, i del director de Centres de Turisme (CdT), Javier González.

Al seu torn de paraula, la rectora Mª Vicenta Mestre ha destacat ‘la necessitat de transferència de coneixements a la societat, com bé poden fer-ho aquests cursos’. Mestre ha expressat el desig de poder continuar col·laborant amb l’Agència Valenciana de Turisme en diferents àmbits ja que ‘som una universitat que creu que la recerca rigorosa i la formació de qualitat van de la mà i es demostra en acords tan positius com aquest’.

El secretari autonòmic Francesc Colomer ha avançat que aquests cursos són una experiència pilot, un preàmbul de continuïtat d’una formació més sòlida, de 1.000 hores, que es llançarà al 2019. ‘El millor que podem fer és invertir en persones, invertir en futur, perquè és la garantia de poder continuar creixent amb solvència’, ha afirmat Colomer.

Per la seua part, la vicerectora Isabel Vázquez ha volgut destacar la importància de la formació en continguts i competències per als professionals del sector turístic, un dels puntals de l'economia i la societat de la Comunitat. La vicerectora ha recordat la col·laboració ja existent amb el Centre de Turisme de la Comunitat Valenciana en el grau de Ciències Gastronòmiques, grau que enguany enceta el seu quart any.

‘El conveni que signem hui és un projecte coral i plural que compta amb la participació de molts professionals implicats en oferir una formació de gran qualitat’, ha remarcat el vicerector Jorge Hermosilla. El vicerector ha recordat les tres vessants que recull aquest conveni: paisatge, territori i formació.

Els dos cursos d’especialització s’emmarquen dins de l’estratègia per una major professionalització en les àrees de gastronomia i restauració. Així els cursos, totalment gratuïts per a l’alumnat, tenen una durada prevista de 250 hores, iniciant-se el 15 d’octubre i finalitzant el 15 de desembre. Aquesta formació naix amb l’objectiu de formar professionals de sala i cuina amb una visió multidisciplinar i un ampli coneixement de totes les àrees relacionades amb la gastronomia en general i en l’activitat culinària dels productes autòctons en particular.

Arxivat en: Estudis , Institucional