La Universitat col·laborarà amb Emergències de la Generalitat en la prevenció d’inundacions

 
Ana Camarasa

La Universitat de València i l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) treballaran conjuntament per a realitzar investigacions relacionades amb el risc d’inundacions. La col·laboració és fruit del conveni firmat per la rectora Mavi Mestre i el director de l’agència, José María Ángel.

En el mateix conveni s’ha nomenat responsable del seguiment i compliment de les investigacions –per part de la Universitat– la professora Ana Camarasa, del Departament de Geografia.

Des de l’AVSRE destaquen, en el text firmat, l’interés per augmentar el coneixement dels episodis d'inundacions i de la cartografia del risc d'aquestes, per aconseguir una millor planificació i una gestió més eficaç de les emergències. 

Així, l’AVSRE concedix una ajuda a la Universitat per a fomentar les tasques d’investigació en l’avaluació, anàlisi i diagnòstic dels episodis de pluges intenses i inundacions ocorreguts des de la implantació del telèfon únic 112 Comunitat Valenciana i la preparació de dades per al Catàleg Nacional d’Inundacions Històriques per al període 2011-2018; també l’elaboració de propostes de metodologia per als informes d'avaluació dels esdeveniments d’inundació. Entre les mateixes tasques es troben l’elaboració de cartografia de pluges in situ, relacionant intensitats pluviomètriques amb entrades d’incidents a través del telèfon 112 des de la seua implantació l’any 2000, en format digital per al Sistema d’Informació Geogràfica; i l’actualització de l’anàlisi del risc del Pla Especial davant del Risc d’Inundacions d’acord amb el que establixen els Plans de Gestió del Risc d’Inundació, així com el Patricova revisat el 2015. Finalment, el conveni recull també que la Universitat s’encarregue de la generació de cartografia de risc, i la determinació dels municipis amb risc alt, mitjà i baix a la Comunitat Valenciana. 

El conveni està finançat per la Generalitat per un import màxim de 25.200 euros a càrrec del programa d’Emergències, Protecció Civil i Extinció d’Incendis amb la denominació Conveni Universitat de València pràctiques geògrafs. 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies