La Universitat commemora el Dia del Poble Gitano amb ‘Converses als campus’

  • Gabinet de Premsa
  • 10 d’abril de 2019
 
Bandera del Poble Gitano. Foto: Dionisio Codama
Bandera del Poble Gitano. Foto: Dionisio Codama

La Universitat de València celebra un nou conversatori del cicle ‘Converses als campus’. En aquesta ocasió versarà sobre els reptes de la població gitana en l’àmbit universitari i tindrà lloc aquest dimecres 10 d’abril, a les 19 hores, al vestíbul de la Facultat de Dret. Participaran Silvia Agüero, Nicolas Jiménez, Josefa Santiago, Jerónimo Moreno i Antonio Santiago. Moderarà l’acte Ana Giménez.

‘Converses als campus’ és un cicle iniciat el passat curs que, amb un format dinàmic i un tarannà divulgatiu, busca acostar reflexions i debats contemporanis sobre la diversitat a la Universitat. La conversa entre diferents actors i les experiències que presenten convida a la participació i la reflexió activa de la comunitat universitària.

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano, el 8 d’abril, el conversatori abordarà reptes concrets a la universitat. Es parlarà, entre altres, de la in/visibilitat de les persones gitanes universitàries; de l'accés a la universitat; el coneixement, reconeixement i difusió de la història, la cultura i la llengua gitana en els continguts docents i en la investigació, així com de l'estigmatització i la falta d'eixides professionals.

En la conversa, moderada per Ana Giménez, professora de la Universitat Jaume I, participaran Silvia Agüero, mare, gitana i feminista, i col·laboradora de Píkara Magazine; Nicolas Jiménez, sociòleg i coautor de la ‘Guia de recursos contra el antigitanismo’; Josefa Santiago, treballadora social, feminista i activista gitana, i vicepresidenta de l’associació de dones gitanes Arakerando; i Jerónimo Moreno i Antonio Santiago, estudiants de la Universitat de València.

El diàleg tindrà lloc dimecres 10 d’abril, a les 19 hores, al vestíbul de la Facultat de Dret de la Universitat de València. L’entrada és lliure fins a completar la capacitat.

Aquest debat s’emmarca dins de diversitats, iniciativa d’igualtat en la diversitat que impulsa el Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat de la Universitat de València, i se suma a les activitats organitzades conjuntament entre la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i l’Ajuntament de València.

Arxivat en: Igualtat , Institucional