La Universitat considera molt positiu el preacord del conveni col·lectiu de les universitats públiques valencianes

  • Gabinet de Premsa
  • 24 d’abril de 2019
 
Rectorat de la Universitat.
Rectorat de la Universitat.

El Consell de Direcció de la Universitat de València considera molt positiu el preacord del conveni col·lectiu de les universitats públiques valencianes, que ha estat signat hui dimecres entre les cinc institucions acadèmiques i els sindicats CCOO-PV, UGT-PV, CSIF i SEP-CV, amb la coordinació i el suport de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Després d’una llarga negociació, en la qual la Universitat de València ha realitzat un important esforç, el preacord permet disposar d’un marc regulador laboral col·lectiu en l’àmbit universitari valencià, que equipararà amb la resta de comunitats autònomes. El pacte s’acompanya d’un finançament específic per part de la Generalitat, que permetrà abordar l’equiparació retributiva de les diferents categories de professorat contractat entre les universitats públiques valencianes, amb una millora per a totes elles.

Particularment significatiu és l’augment previst de la retribució del professorat associat, que possibilitarà donar compliment i millorar l’acord pres en la mesa negociadora de la Universitat de València, i que fins ara no havia estat possible per la falta d’una regulació autonòmica adequada. 

Segons Ernest Cano, vicerrector d’Ordenació Acadèmica i Professorat, “el futur conveni recollirà diferents millores en les condicions de treball del personal laboral, tot i que limitades per les dificultats del marc de finançament i de la taxa de reposició de les plantilles de PDI i PAS. També regularà la possibilitat d’incorporar una figura de professorat substitut per a diferents eventualitats que fins ara s’havien de cobrir de forma poc adequada amb professorat associat.”

Per al professorat associat, la retribució màxima serà de 10.225 euros anuals, mentre que la dels ajudants y el nou professorat substitut es situarà als 21.702. En el cas del professorat contractat doctor es de 31.175 euros, professorat col·laborador de 28.864 euros i el de professorat ajudant doctor de 28.127 euros. Els efectes retributius del conveni seran des de l’1 de gener de 2019.

La vigència prevista del conveni està prevista fins a 2023.

En conjunt, el Consell de Direcció de la Universitat de València fa un avaluació molt positiva del pacte, ja que permet avançar en les condicions salarials i laborals del personal laboral de les universitats públiques valencianes, sobre la base d’un consens entre universitats, sindicats i Generalitat. “Aquest avanç pot semblar insuficient després d’aquests anys de restriccions, però és molt important i va en la bona direcció”, s’assenyala des del Consell de Direcció de la Universitat, que reclama fermament que aquest preacord es convertisca el més aviat possible en conveni col·lectiu, el que suposarà una fita en les relacions laborals a la nostra Universitat, i al conjunt de les universitats públiques valencianes.

Text complet del conveni clicant ací.
 

Més informació: