La Universitat lidera el rànquing URAP a Espanya en Economia, Enginyeria d’Aliments, Negocis, Educació i Comerç

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 8 de juliol de 2021
 
Edifici de Rectorat de la Universitat de València.
Edifici de Rectorat de la Universitat de València.

La Universitat de València (UV) és la primera d’Espanya en cinc matèries en l’University Ranking by Academic Performance (URAP) per camps de coneixement, i primera de la Comunitat Valenciana en 26 de les 33 àrees analitzades. A més, en quatre (Enginyeria d’Aliments, en la posició 27; Negocis; Història i Astronomia i Astrofísica, està entre les cent millors del món, i en 14 entre les dos-centes primeres. En el rànquing institucional, sobre 3.000 centres analitzats, la UV és la tercera institució acadèmica d’ensenyament superior espanyola, primera valenciana, i ocupa la posició 217 al món.

L’objectiu principal d’URAP és desenvolupar un sistema de classificació per a les universitats a nivell mundial basat en els resultats acadèmics determinats per la qualitat i la quantitat de les publicacions acadèmiques. El rànquing per camps de coneixement s’ha actualitzat hui dijous. El proveïdor de dades bibliomètriques és Web of Science – Clarivate Analytics.

Les cinc matèries en què la Universitat de València lidera la classificació a Espanya són Comerç, Gestió, Turisme i Serveis; Economia; Educació; Enginyeria d’Aliments; així com Negocis. És segona en Zoologia; i tercera en tres camps de coneixement més: Ciències Ambientals, Enginyeria Ambiental i Psicologia. En total, en aquesta classificació, la institució valenciana està entre les cinc primeres en 18 de les 33 matèries en què participa, quatre més que en l’edició anterior.

En l’àmbit valencià, la UV és primera en matèries com Astronomia i Astrofísica, Biologia Molecular i Genètica, Ciències Ambientals i també Biològiques, Ciències Mèdiques i de la Salut, Químiques, Educació, Farmacologia, Física Geologia o Nanociències i Nanomaterials.

En la versió institucional de l’URAP, actualitzada en gener, la UV és el tercer centre d’ensenyament superior espanyol, primer valencià i ocupa la posició 217 al món. Respecte a l’edició anterior ha avançat tres posicions a escala europea fins assolir el lloc 86 i ha millorat en la puntuació de 5 dels 6 indicadors de qualitat proposats (articles, col·laboració internacional, documents totals, impacte de cites i d’articles).

 

Accés al rànquing: https://www.urapcenter.org/

Més informació (Servei d’Anàlisi i Planificació UV): https://ir.uv.es/blo5YLD