La Universitat millora 56 llocs a nivell internacional en el rànquing Webometrics del CSIC, de presència a Internet, i és tercera d’Espanya

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 28 de gener de 2021
 
Edifici del Rectorat de la Universitat de València.
Edifici del Rectorat de la Universitat de València.

La Universitat de València (UV) ha avançat a la tercera posició d’Espanya des de la quarta al Webometrics Rànquing of WorldUniversities, una classificació del CSIC que valora la presència a la web i la visibilitat de 11.994 institucions. A més, la UV és primera a la Comunitat Valenciana i també millora la seua posició mundial i europea, on avança 56 i 7 llocs en comparació amb la mateixa classificació al juliol i gener, i es col·loca en les posicions 161 i 64, respectivament.

Dels tres indicadors el rànquing, el centre millora en tres, especialment en obertura/transparència, un paràmetre que mesura el nombre de cites dels principals autors de la institució, segons la font GoogleScholarCitations, i en què la UV ha augmentat un 32%, segons es va publicar en una recent actualització, en passar de 910.435-1.328.885.

El rànquing Webometrics està elaborat pel CybermetricsLab, un grup de recerca del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i es publica dues vegades a l’any des de 2004, una al final de gener i la segona al final de juliol. A escala mundial, està liderat per les universitats de Washington, Cornell i Johns Hopkins; Eidgenössischer Technische Hochschule ETH Zürich, Edimburg i Utrecht a Europa, i per les universitats de Barcelona i Autònoma de Barcelona a l’Estat Espanyol.

Els indicadors utilitzats pel rànquing són l’impacte (50%), que inclou el nombre de xarxes externes que tenen backlinks al web de la institució; la presència (5%) o nombre de pàgines del domini web principal de centre. També s’analitza el criteri obertura/transparència (10%) o nombre de citacions dels principals autors segons GoogleScholarCitations i l’excel·lència (35%), consistent en el nombre d’articles acadèmics publicats en revistes internacionals d’alt impacte.

 

Accés al rànquing Webometrics: http://www.webometrics.info/en/world

Més informació Webometrics (Servei d’Anàlisi i Planificació UV): https://ir.uv.es/u4zJjo0