La Universitat ofereix 8.700 places de primer, en grau, i 4.879 de màster per al curs 2018/2019

 
Estudiants a una aula, en una imatge d'arxiu.
Estudiants a una aula, en una imatge d'arxiu.

El Consell de Govern de la Universitat de València ha aprovat aquest dimarts oferir, per al curs 2018/2019, un total de 8.685 places de primer curs en les titulacions de grau, i altres 4.879 en els 109 màsters. En grau, la principal novetat recau en una nova titulació, Ciència de Dades, amb 65 places de primer curs. Aquest ha estat el darrer Consell de Govern del rector Esteban Morcillo, qui ha rebut un prolongat aplaudiment per part de tots els integrants d’aquest òrgan.

A banda de la novetat de Ciència de Dades, també s’incrementa en 20 llocs (fins a les 100) l’oferta de Matemàtiques. I es redueix en 20 places el primer curs del grau d’Informació i Documentació.

El grau de Dret, amb 560 places, és la titulació amb més oferta per al primer curs, encara que la Facultat d’Economia és la que més llocs de primer curs trau per als diferents graus que imparteix.

El Consell de Govern també ha donat llum verda a l’Oferta Acadèmica d’estudis de grau i màster, on s’estan complint els objectius previstos d’increment de l’oferta en valencià i també en llengües estrangeres.

Acord Mesa Negociadora sobre el professorat associat

El vicerector Rafael Crespo ha informat al Consell de Govern sobre l’acord al que varen arribar els membres de la Mesa Negociadora sobre les retribucions del professorat associat. Crespo ha remarcat que el document s’ha aprovat per unanimitat.

L’acord fixa les millores salarials d’aquest col·lectiu. El document es pot llegir clicant ací.

Liquidació pressupost de 2017

En un altre dels punts, el Consell de Govern ha aprovat la proposta de liquidació dels comptes de la Universitat de València de l’exercici de 2017. Segons ha indicat el gerent, Joan Oltra, s’ha continuat amb la contenció de la despesa de personal i funcionament ordinari, així com el compliment dels principis d’estabilitat pressupostària i la reducció de l’endeutament.

El resultat pressupostari positiu s’explica pel ingressos extraordinaris procedents de dues sentències favorables als interessos de la Universitat que s’han ingressat al llarg de l’any passat.

La llei de pressuposts de la Generalitat per al 2017 va incloure una subvenció corrent de 228.027.840 d’euros. A 31 de desembre de 2017, estava pendent de cobrament, de la subvenció ordinària, un import de 83.011.600 euros.

Les obligacions reconegudes en l’exercici 2017 per despeses de personal pugen a un total de 221.427.208 euros. El grau d’execució d’aquest capítol ha estat del 97,8% i el de compliment ha estat del 97,2 %. El capítol 2 de l’estat de despeses presenta unes obligacions contretes per valor de 58.757.190 euros, quantitat que representa el 15,6% del total d’obligacions reconegudes en l’exercici. El grau d’execució és del 82,9% i el grau de compliment, del 90,4%.

El pagament a proveïdors s’ha estabilitzat en un termini de 38 dies.

Centre d’Idiomes

El Consell de Govern ha celebrat també el consell d’administració del Centre d’Idiomes de la Universitat. Per unanimitat s’han aprovat els comptes i la gestió. Tal com han explicat el gerent, Joan Oltra, i el director del centre, José Martínez Luciano, tant el balanç econòmic com l’evolució de la matrícula han experimentat una estabilització en l’actual curs. Com és habitual, el Centre d’Idiomes acaba l’any amb beneficis (116.000 euros), i l’alumnat està estabilitat al voltant dels 3.500 estudiants i estudiantes.

Des de fa uns mesos estan plenament operatives les noves instal·lacions del carrer del Serpis. La gerència ha anunciat que les instal·lacions antigues (ubicades al carrer Joan Reglà) seran tancades en acabar el curs actual.

Condol institucional

En el seu informe, el rector ha expressat el condol institucional per la mort recent de persones de la comunitat universitària. Es tracta de Manel García Marí, membre del Claustre i de la Junta de Govern en l’any 2001; Mª Carmen Piqué Noguera, professora del Departament de Filologia Anglesa i Alemanya; Diego Pascual Sáez Milán, catedràtic del Departament d’Astronomia i Astrofísica; Jesús Ferrando Arbona, estudiant de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport; i José Aviñó Viguer, professor de la Facultat de Medicina i Odontologia.

Arxivat en: Consell de Govern
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies