La Universitat ofereix a Sagunt formació turística als veïns de l’Horta i Camp de Morvedre

  • 11 d’octubre de 2016
 
Formació Turística a Sagunt

La Universitat de València i l’Agència Valenciana del Turisme, en col·laboració amb les universitats d’Alacant (UA) i de Castelló (UJI), i diferents ajuntaments, han organitzat seminaris a nou localitats de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat d’analitzar la riquesa paisatgística del territori valencià, i fomentar la planificació d’un turisme responsable.

El programa de jornades ‘Paisatge, ètica i planificació turística a la Comunitat Valenciana. Innovació, turisme i universitat’ s’ha impartit ja a Cofrents (Vall de Cofrents-Aiora), Sogorb (Alt Palància), Cullera (Ribera Baixa) i Xàbia (Marina Alta). Ara és el torn de Sagunt (Camp de Morvedre) que, aquest dimarts 11 d’octubre, acollirà una nova sessió d’aquesta trobada. L’objectiu d’aquest programa és oferir formació als veïns de la zona, que participaran en un debat al costat d’especialistes d’universitats públiques valencianes: la Universitat de València, la Universitat d’Alacant i la Universitat Jaume I de Castelló. 

Aquestes trobades tenen com a objectiu oferir formació a equips de govern local, tècnics municipals, empresaris turístics, associacions relacionades amb el sector i, en general, a tot el públic interessat en el turisme. La matrícula és gratuïta però es precisa inscripció prèvia. 

Inauguraran la sessió, al Centre Cultural Mario Monreal, l’alcalde de Sagunt, Quico Fernàndez, i el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla. El vicerector obrirà el simposi amb una conferència sobre la nova relació entre paisatge i turisme. 

A continuació se celebraran els tres tallers pràctics. El primer, titulat ‘Cap a una nova relació entre el paisatge i el turisme’, serà impartit per la professora de la Universitat de València Walesska Schlesinger (Departament de Comercialització i Recerca de Mercats). El segon taller, ‘Hospitalitat: turisme ètic i responsable en el territori’, està coordinat per Domingo García Marzá, de la Universitat Jaume I, i comptarà amb diversos especialistes. Finalment, els docents de la Universitat d’Alacant, Josep Ivars Baidal i Daniel Díez Santo, s’encarregaran d’impartir el mòdul ‘Cap a una nova estratègia turística a la Comunitat Valenciana’.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el vicerector Jorge Hermosilla han coincidit a assenyalar l’oportunitat d’aquestes jornades. Colomer ha ressaltat els avantatges que suposa la col·laboració entre l’Agència Valenciana de Turisme i la Universitat de València. Per la seua banda, Jorge Hermosilla ha manifestat la importància de formar a la societat i especialment a responsables polítics i empresaris turístics sobre la necessitat de potenciar “un model de turisme responsable i ètic que repercutisca en el desenvolupament territorial i econòmic d’àmbit local”. 

Aquesta acció està organitzada per l’Agència Valenciana de Turisme i la Universitat de València en el marc del conveni de col·laboració subscrit per ambdues entitats en 2016 per al foment de la recerca i la innovació en el sector turístic valencià. Una vegada conclosa la jornada de Sagunt el programa continuarà a Benicàssim (14 d’octubre), Villena (Alt Vinalopó), Morella (Els Ports) i Torrevieja (La Vega Baixa). 

Més informació, en els webs invattur.gva.es i projeccio.uv.es
 

Data d'actualització: 11 de octubre de 2016 11:25.