La Universitat posa en marxa les plataformes de reflexió en línia ‘WebinarsLaNau’ i ‘València Thinks Global’

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 1 de juny de 2020
 

Dimarts, dia 2 de juny a les 10 hores, la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, el periodista cultural Salva Torres, i el vicerector de Cultura i Esport de la Universitat de València, Antonio Ariño, dialogaran en el seminari en línia ‘Polítiques culturals a la ciutat’. Així ens ho explica, Irene Liberia, responsable de l’Observatori Cultural de la Universitat de València.

Aquesta trobada suposa la segona sessió de ‘WebinarsLANAU: converses ciència, evidencia i raó’, una nova iniciativa llançada pel Vicerectorat de Cultura i Esport i la Fundació General de la Universitat de València, mitjançant l’Observatori Cultural, amb la finalitat de promoure la reflexió i el debat entorn de la cultura en l’àmbit valencià en el context de la pandèmia de la Covid-19, com ens relata Irene Liberia

La sessió gratuïta es pot seguir a través d’aquest enllaç. En les pròximes setmanes se celebraran noves sessions de WebinarsLANAU,  en què intervindran altres representants públics i professionals de diferents sectors culturals, des del disseny o l’audiovisual fins a les arts escèniques o la música. I tot això amb l’objectiu d’analitzar els problemes i necessitats als quals han de fer front, i de cercar de manera col·laborativa solucions per a un àmbit històricament travessat per la precarietat laboral que ara es veu, a més, seriosament afectat per les mesures de seguretat a què obliga la lluita contra la Covid-19.

Totes les sessions d’aquest nou projecte, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, podran recuperar-se en qualsevol moment des del Canal YouTube del Centre Cultural La Nau de la Universitat. L’històric de les activitats presencials realitzades fins ara a través del Canal Cultura de MediaUni, la plataforma audiovisual de la Universitat de València.

WebinarsLANAU no és l’únic projecte de reflexió i debats que el Vicerectorat de Cultura i Esport ha posat en marxa durant aquesta situació d’emergència sanitària.  En col·laboració amb altres entitats i institucions, els pròxims dies del mes de juny naixerà una altra nova iniciativa: València thinks global. Imaginem el futur, un fòrum per a pensar i analitzar els canvis profunds que el món està experimentant en els últims anys i per a il·luminar un futur millor de la mà d’expertes i experts de renom internacional en diversos àmbits de coneixement. València thinks global organitzarà sessions de debat i conferències, de moment exclusivament en format en línia, al voltant de temes crucials com les desigualtats socials, l’emergència climàtica, les societats digitals i els seus riscos, les transformacions del treball i els processos productius, els desafiaments a la democràcia o el món després de la pandèmia de la COVID-19, entre altres. Les sessions podran seguir-se en directe des del Canal YouTube del Centre Cultural La Nau de la Universitat. La primera cita, el pròxim dia 9 de juny, a les 18 hores, amb una conversa online titulada ‘Neoliberalisme com a teoria política’, a càrrec de José Luis Villacañas, Nuria Sánchez Madrid y Luis Alegre.