La Universitat presenta el nou curs d’Unisocietat en 10 pobles

  • 10 de juny de 2016
 
Presentació a l’Eliana del curs 2015/2016 amb conferència de Francisco Tomás

Al llarg dels mesos de juny i juliol es presentarà el curs 2016-2017 d’Unisocietat en totes les seues seus. Aquest programa per a majors de 30 anys s'imparteix en l'actualitat en 10 municipis valencians: Alzira, Benetússer, Cullera, l'Eliana, Massamagrell, Ontinyent, Paterna, Quart de Poblet, Requena i Gandia (on el programa es denomina UniMajors).

Al llarg dels mesos de juny i juliol es presentarà el curs 2016-2017 d’Unisocietat en totes les seues seus. Aquest programa per a majors de 30 anys s'imparteix en l'actualitat en 10 municipis valencians: Alzira, Benetússer, Cullera, l'Eliana, Massamagrell, Ontinyent, Paterna, Quart de Poblet, Requena i Gandia (on el programa es denomina UniMajors). 

El curs d’Unisocietat 2016/2017 començarà a l'octubre, el termini d'inscripcions ja s'ha obert en les seues seus i ara és el torn de fer les presentacions perquè els futurs estudiants coneguen l'oferta d'aquest programa acadèmic.

Avui Unisocietat compta amb la participació de dos centenars de professors de la Universitat de València i va aconseguir una matrícula de més d'1.300 estudiants en aquest passat curs 2015/2016. Aquest programa acadèmic consta d'un itinerari multidisciplinari de tres cursos de 120 hores cadascun, amb una oferta que inclou matèries molt diverses, i sempre impartides per professors de la Universitat de València. 

A més de les assignatures troncals, Unisocietat es complementa amb conferències mensuals d'accés lliure als veïns de les comarques, així com amb excursions i activitats complementàries que els permetran conèixer alguns sectors del territori valencià. 

L'únic requisit per a ser alumne d’Unisocietat és tenir motivació per aprendre. Les places són limitades i la matrícula, com en altres edicions, es realitzarà per ordre d'inscripció. La matrícula del curs complet (troncals i conferències) ascendeix a 180 euros, que inclou a més l'expedició i manteniment de la targeta universitària i l'obertura d'expedient com a estudiant de la Universitat de València.

Jorge Hermosilla, vicerector de Participació i Projecció Territorial, ha explicat com en els últims anys la Universitat de València ha establit “una xarxa de seus estables en el territori valencià, gràcies a una estratègia determinada de la UV i a la implicació dels ajuntaments”.

Unisocietat és fruit de la col·laboració entre la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, i els 10 ajuntaments que acullen aquest programa. Unisocietat compta amb el patrocini de Caixa Popular (a Cullera, L'Eliana, Quart de Poblet, Paterna, Requena, Alzira, Benetússer i Massamagrell), Caixa Ontinyent (en la capital de la Vall d'Albaida) i Banc Santander (a Gandia). 

Gandia

El calendari de presentacions va començar l'1 de juny a Gandia, on el programa UNIMAJORS es va presentar amb una conferència de Rafael Tabares (Departament de Medicina) titulada ‘De què parlem quan parlem de malalties mentals?’. La preinscripció per a la Universitat dels Majors estarà oberta fins al dia 29 de juliol, i es pot realitzar en el Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València. Els requisits d'accés són: tenir 50 anys o més, inquietud per aprendre i motivació per la cultura.

Alzira

El 9 de juny, autoritats de l'Ajuntament d'Alzira i de la Universitat de València explicaran en roda de premsa els detalls del programa ‘Universitat i Societat’, que arrancarà per primera vegada a Ribera Alta. El 23 de juny, els interessats podran assistir a una ponència gratuïta impartida per Julio Fernández (degà de la Facultat d'Infermeria) sobre la importància de la informació en la prevenció i promoció de la salut. Els interessats poden formalitzar la inscripció fins al 23 de juny en l'Arxiu Municipal d'Alzira.

Paterna

La data de presentació a Paterna és el 9 de juny. El professor Javier de Lucas Martín (Departament de Filosofia del Dret, Moral i Política) va oferir la ponència ‘Crisi dels refugiats o crisi d’Europa?’ Les persones que vulguen ser estudiants d’Unisocietat  a Paterna, poden passar per l'Ajuntament de Paterna per a realitzar la preinscripció.

L'Eliana

Dimecres que ve 15 de juny Unisocietat 2016/2017 es presenta en El Centre de Formació para Persones Adultes de l'Eliana. Aquest acte acadèmic comptarà amb la conferència de presentació de Mª Paz Viguer, que analitzarà les tasques evolutives de la infància a la vellesa. Els majors de 30 anys que vulguen matricular-se podran realitzar la inscripció fins al fins al 27 de juny.

Massamagrell

Dimarts que ve 14 de juny, a les 19:00 hores, el Centre Cultural de Massamagrell acollirà la presentació del nou curs d’Unisocietat 2016/2017. A més, els assistents gaudiran de la conferència de presentació ‘Entitats locals i Unió Europea: una democràcia multi-nivell’, a càrrec del professor Luis Jimena Quesada (Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració).La preinscripció està oberta des del 6 de juny fins al 8 de juliol en el Centre Cultural de Massamagrell.

Cullera

La presentació del nou curs d’Unisocietat 2016/2017 se celebrarà dimecres que ve 15 de juny, a les 18:30 hores, l'Auditori Municipal de Cullera. L'acte comptarà amb la conferència de presentació ‘Moros en la costa. Temps de pirateria en el Mediterrani’, a càrrec de la professora Paula Jardón Giner (Departament de Didàctica i Organització Escolar). El període per a inscriure's com a alumne finalitza el 23 de juny.

Ontinyent

Dijous que ve 16 de juny, el professor Jorge Ramos (Departament d'Història Contemporània) oferirà en el Centre Cultural de Caixa Ontinyent una conferència titulada ‘L'etern conflicte Israel-Palestina’. Els únics requisits per a ser alumne d’Unisocietat és ser major de 30 anys i tenir motivació per aprendre. Els interessats poden formalitzar la inscripció fins al 27 de juny en el Aulari del Campus d’Ontinyent.

Quart de Poblet

L'acte de presentació d’Unisocietat Quart de Poblet serà el dijous 16 de juny. Amparo Oliver (Departament Metodologia de les Ciències del Comportament) impartirà la conferència de presentació sobre l'envelliment saludable. També estaran presents autoritats de la Universitat de València i de l'Ajuntament de Quart de Poblet que explicaran els detalls del programa Unisocietat. El període de preinscripció està obert fins al 15 de juliol.

Benetússer

El curs d’Unisocietat s'inicia enguany per primera vegada a Benetússer. El programa acadèmic es presentarà dimecres que ve 22 de juny en el saló de plens de l'Ajuntament de Benetússer. A més, els assistents gaudiran de la conferència de presentació ‘Ni crisi, ni refugiats’, a càrrec del professor Javier de Lucas (Departament de Filosofia del Dret, Moral i Política). Els interessats poden inscriure's fins al 27 de juny en el Departament d'Educació de l'Ajuntament de Benetússer.

Requena

Dijous que ve 23 de juny se celebrarà la presentació a Requena del curs de Unisocietat 2016/2017. Aquest acte acadèmic comptarà amb la conferència de presentació del professor Enric Marco (Departament d'Astronomia i Astrofísica), que tractarà la realitat o ficció dels planetes extrasolars des d'una òptica cinematogràfica. Els interessats a matricular-se en Unisocietat podran realitzar la preinscripció del 24 de juny al 28 de juliol en el Servei d'Atenció i Tramitació (SAT) de l'Ajuntament de Requena.

Arxivat en: