La Universitat recull el Premi al Llibre Universitari Millor Editat

  • Gabinet de Premsa
  • 16 de novembre de 2018
 
José Luis Canet, Maite Simón, Francisco Gimeno.
José Luis Canet, Maite Simón, Francisco Gimeno.

Aquest dijous s’ha celebrat a la Universitat Autònoma de Madrid la cerimònia de lliurament dels XXI Premis Nacionals d’Edició Universitària. Publicacions de la Universitat de València ha aconseguit el Premi al Llibre Millor editat per l’obra ‘Iacobi Primi instrumenta in archivo sedis valentinae’, coordinat pel professor Francisco Gimeno.

El guardó, que convoca anualment la Unión de Editoriales Universitarias Españolas (UNE), reconeix les millors obres publicades per les universitats i centres d’investigació espanyols. El lliurament dels premis s’ha fet en el marc de la XXXVII Assemblea General de la UNE que reuneix fins avui editorials i serveis de publicacions de 70 universitats i centres d’investigació a la Universidad Autónoma de Madrid que celebra enguany el seu 50 aniversari.

El jurat ha considerat “el monumental treball d’edició i la qualitat de la solució material de l’obra”. Han recollit el premi Josep Lluís Canet, director de Publicacions de la Universitat de València, i Francisco Gimeno, coordinador del llibre i autor de l’estudi preliminar.

L’equip de recerca integrat pel professorat de l’àrea de coneixement de Ciències i Tècniques Historiogràfiques de la Universitat de València presenta en aquesta publicació l’edició crítica acurada dels documents originals expedits per la cancelleria del rei Jaume I que beneficiaven l’església metropolitana de València. Tots ells s’han conservat, d’ençà el segle XIII, a l’arxiu de la catedral de València. Hom acompanya l’edició amb un estudi sobre el procediment seguit en l’elaboració cancelleresca d’aquests documents i la seua transmissió al llarg del període medieval. S’hi inclouen, a més a més, les reproduccions facsimilars dels pergamins originals i els segells que contribuïren a donar-los credibilitat i autenticitat.
El jurat dels Premis Nacionals d’Edició Universitària ha estat integrat per: Juan Manuel Bonet Planes, director de l’Instituto Cervantes; Carmen Rodríguez Santos, col·laboradora del suplement cultural ABC Cultural; Nuria Azancot, cap de redacció de El Cultural de El Mundo; Iker Seisdedos, redactor cap de Cultura i Babelia de El País; Pampa García Molina, coordinadora i redactora cap del Servei d’Informació i Notícies Científiques (SINC) i Winston Manrique Sabogal, director de WMagazín.

Arxivat en: Lletres