La Universitat ret homenatge a les dones pioneres en la direcció dels departaments i instituts universitaris

  • Gabinet de Premsa
  • 6 de juny de 2018
 
La Nau
La Nau

Aquest dimecres, 6 de juny, a les 17:30 hores, al Paranimf de la Universitat, tindrà lloc un acte d’homenatge a dones pioneres en la direcció dels departaments i instituts universitaris. Més de 65 dones seran les protagonistas, entre les quals es troben Neus Campillo, Josepa Cuco, Emilia Salvador, Enriqueta Vercher, Matilde Fernández, Chantal Ferrer, Remedios Roqueta, Dulce Contreras, o Carmen Alborch entre altres.

Aquest homenatge és la continuació del que es va encetar fa dos anys arran d’un estudi encarregat per la Unitat d’Igualtat a la professora Isabel Morant per a identificar les dones acadèmiques pioneres en l’accés al govern i la gestió acadèmica universitària en cadascuna de les estructures que la conformen.

Fins el moment s'han homenatjat un centenar de dones entre càrrecs generals de govern (vicerectores, secretàries generals) i càrrecs generals de gestió (vicegerentes), deganes, vicedeganes, secretàries i subsecretàries de cadascuna de les facultats i escoles de la Universitat de València. A més, també han rebut un homenatge les primeres administradores de centres i les pioneres en serveis universitaris.

La Unitat d’Igualtat realitza anualment actes destinats a la recuperació de la memòria històrica de les dones que amb el seu treball i esforç van contribuir a fer créixer la nostra institució universitària fins a convertir-se en el que és hui la Universitat de València.

La Universitat preten amb aquest acte el reconeixement al treball i compromís d’unes dones que han estat pioneres en el govern i la gestió universitària.

 

 

Més informació:

Arxivat en: Igualtat