La Universitat se solidaritza amb l’incendi del Gran Museu Universitari de Rio de Janeiro

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 5 de setembre de 2018
 
Imagen de la noticia

La Universitat de València mostra la seua solidaritat amb el gran incendi que ha destruït el Museu Nacional de Rio de Janeiro. El Museu universitari, que pertany a la Universitat Federal de Rio de Janeiro, és el museu més antic de Brasil. Creat el 1818, albergava una de les col·leccions científiques més grans del món. Comprenia un total de 20 milions d'espècimens i artefactes d'història natural, antropologia, paleontologia, arqueologia, així com arxius històrics i biblioteques.

L'incendi del passat diumenge ha destruït almenys el 90% de totes les col·leccions. “S'han perdut més de 200 anys de treball, investigació i coneixement”, assenyalava el president de Brasil, Michel Temer, en les xarxes socials, quan els bombers encara extingien les flames.

L'edifici era el centre amb el patrimoni cultural més gran del país. Va ser seu del palau reial per al rei portuguès Joan VI i la seua família el 1808. Ací es va signar la declaració d'independència de Brasil i es va celebrar la primera Assemblea Constituent de la República. Poc després, el palau es convertiria en museu. El Govern de Brasil ja ha anunciat el procés de reconstrucció del Museu.

Tant la Universitat de València com el Museu Nacional de Rio de Janeiro pertanyen a l'ICOM (Consell Internacional de Museus). Aquesta organització internacional de museus i professionals que manté una relació formal amb la UNESCO, també ha expressat la profunda solidaritat amb aquesta catàstrofe.

Arxivat en: Cultura , Exposicions