La Universitat se suma a la Setmana d’Acció Mundial per l’Educació

  • Gabinet de Premsa
  • 16 d’abril de 2019
 
Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació
Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació

La Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València acull aquest dimecres dia 17 un conjunt d’actes amb motiu de la Setmana d’Acció Mundial per l’Educació (SAME). L’objectiu és treballar pel dret a una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i per educar en la lluita contra la degradació mediambiental i la transformació cap a un model social i mediambientalment sostenible.

La jornada s’inaugurarà a les 10 hores en la mateixa facultat de Filosofia, i a les 10:30 hores hi haurà un tàndem dialògic sobre ‘Defenem l’educació, sostenim el món’ amb Victoria Pellicer, tècnica d’Energia de Las Naves i Encarna Durà, de la Fundació Entreculturas de la Comunitat Valenciana.

A les 11:30 es presentarà la campanya mundial per l’educació, i a continuació, a les 12 hores, hi haurà un encontre en el vestíbul de la facultat i s’iniciarà una marxa cap a l’antic llit el riu Túria (zona 7). Una vegada allí les persones participants, entre les quals hi haurà estudiantat de diverses etapes i centres educatius, així como altres col·lectius actius en la defensa de la Campanya Mundial per l’Educació com ara docents, Ongs o sindicats,  defendran la sostenibilitat del món amb la construcció d’Scrabbles de la sostenibilitat. I a les 13 hores es llegirà un manifest.

Enguany la SAME pretén visibilitzar la situació del dret a l’educació i, especialment, el seu enclavament a l’agenda dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Des de l’organització s’insistix en què és molt important que la ciutadania exigisca als representants polítics que rendisquen comptes per a poder aconseguir l’ODS4, i que participe activament en els processos necessaris perquè el dret a una educació inclusiva, equitativa i de qualitat siga una realitat, destacant el paper fonamental de l’educació en la lluita contra la degradació mediambiental i la transformació cap a un model social i mediambientalment sostenible.

El futur del planeta depén de que la ciutadania siga capaç de transformar l’actual model econòmic i els sistemes de producció i consum. Aquestes jornades que se celebren a la Universitat promouen una mobilització amb diversos actes per a reclamar aquest dret bàsic de totes les persones del món.

La Campanya Mundial per l’Educació porta enguany com a lema ‘Defenem l’Educació Sostenim al Món’. Més de 124 països se sumen a l’acció. La Setmana d’Acció Mundial per l’Educació (SAME) és una campanya anual que es realitza en tot el món per a treballar sobre la importància de l’educació tant en països del nord com del Sud. Té un caràcter de sensibilització de l’opinió pública i de reivindicació institucional, i està organitzada des de la Campanya Mundial per l’Educació (CME).

 

Més informació: