La Universitat de Tardor d'Ontinyent tanca la seua novena edició amb debats sobre la importància del talent i la innovació en l'esport i l'economia

 

L'última edició d'aquesta universitat estacional, una iniciativa de la Universitat de València, desenvolupada en col·laboració amb l'Ajuntament d'Ontinyent i amb la participació de la Diputació de València i diferents entitats locals, tanca hui una sèrie d'intensos debats, que s'han desenvolupat al llarg de tota la setmana, sobre els elements diferencials d'Ontinyent i la Vall d'Albaida sota el títol ‘Talent, innovació i territori’.

El director general d'Economia, Miguel Lorente; l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez; el vicerector de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, Jorge Hermosilla; la secretària de l’ACV Tirant lo Blanc, Reis Gallego; i el vicepresident de Caixa  Ontinyent, José Pla, han inaugurat hui l'IV Workshop Economia Valenciana, en l'última jornada de l'actual edició de la Universitat de Tardor d'Ontinyent.

Tots ells han ressaltat la importància de la col·laboració institucional per a posar en marxa iniciatives com la d'aquesta universitat estacional, que enguany ha complit la seua novena edició, que permeten vincular el món productiu i l'acadèmic.

En aquest sentit, Jorge Rodríguez, ha destacat la necessitat d'apostar pel emprenedorisme, la innovació i la formació com a base del desenvolupament. I Jorge Hermosilla ha insistit que l'èxit resideix en la col.laboració i en la implicació d'institucions per a transferir i compartir coneixement entorn de les singularitats de cada territori per a afrontar de manera diferent els reptes de cara al futur.

La Universitat de València ha organitzat la novena edició de la Universitat de Tardor d'Ontinyent (UTO), gràcies a la col·laboració amb l'Ajuntament d'Ontinyent, Caixa Ontinyent, la Fundació Universitària Campus Ontinyent, la Càtedra InnovatiOnt  i l'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida.

La UTO és una acció acadèmica del Campus d'Ontinyent dirigida a la ciutat i a la Vall d'Albaida, que té el seu origen en l'interés de la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, d'impulsar la formació, la investigació i la transferència del coneixement en relació amb les singularitats de cada territori, gràcies a les aportacions de docents, estudiants, professionals i ciutadans d'aquesta localitat i la seua comarca.

El lema d'enguany pretén fer referència a la importància del talent de les persones, les institucions i els col·lectius com a motor de la innovació i vertebració del territori.

Les jornades, amb un enfocament multidisciplinari, s'han desenvolupat al llarg de tota la setmana a l'Aula Magna del Campus de la Universitat i el Centre Cultural Caixa Ontinyent, amb la celebració de diversos Seminaris (Magisteri, Infermeria, Economia, Unisocietat- IEVA i Esports), que han comptat amb la intervenció d'experts en les diferents matèries.

El workshop, que ha tingut lloc hui en el Centre Cultural Caixa Ontinyent, ha inclòs dues sessions d'experts. La primera, sota el títol ‘Cap a una millor governança del Clúster Tèxtil. Com treure valor de la gestió del Clúster?, a càrrec de Vicente Blanes, director general d’AITEX; Júlia Company, directora de l'IVACE; i representants de ATEVAL.

En la segona sessió, sobre ‘Les cadenes de valor global al Clúster tèxtil: estratègies i casos d'èxit’, han intervingut Càndid Penalba, CEO de Cotoblau i president de ATEVAL i del Consell Intertextil  Español (CIE); i José Pla, catedràtic d'Organització d'Empreses de la Universitat de València.

El workshop ha sigut clausurat per José Cantó, director del Campus d'Ontinyent de la Universitat de València; Teresa García, directora general d'Emprendiment i Cooperativisme; José Pla, catedràtic d'Organització d'Empreses de la Universitat de València; i Helena Àvila, de la Fundació Nexe. 

Paral·lelament al workshop, s'ha celebrat a l'Aula Magna del Campus, un Seminari d'Esports sota el títol ‘Talent i Innovació en l'esport’, coordinat per Ferran Calabuig i Pedro Pérez. Leonor Gallardo Guerrero (UCLM) ha centrat la seua intervenció en ‘La tecnologia, l'emprenedoria i la investigació al servei de l'esport’, i Roberto Luna  Arocas, en `La gestió del talent en l'esport’.

Aquest seminari ha finalitzat amb dues taules redones, moderades per Roberto Luna  Arocas, sobre ‘El talent com a transformador de l'experiència vital’, a càrrec de Ruth Aguilar Fulgencio; i ‘Canviar d'altitud. Passió, innovació i creativitat per a volar ben alt’, a càrrec de Raúl Carbonell Rodríguez, de Tot  Globo.

Sobre les universitats estacionals

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, ha posat en marxa, al llarg dels últims anys, una xarxa d'universitats estacionals –denominació que es deriva que centren la seua activitat en la mateixa estació de l'any- que ofereixen un interessant programa de jornades gratuïtes, dirigides a ciutadans de totes les edats.

En l'actualitat, la xarxa està integrada per 12 universitats, situades en d'altres municipis i distribuïdes per les diferents comarques de la província, tant de l'interior com del litoral. Cadascuna d'elles desenvolupa els seus programes entorn d'un tema monogràfic vinculat a la seua particular idiosincràsia, història i cultura, amb la coordinació d'un especialista en la matèria.

La xarxa està integrada per Alzira (Mediambient); Xàtiva (Turisme cultural, enològic i natural); Ademús (Paisatges d'oportunitat); Aras de los Olmos (Noves tecnologies. Astronomia i Desenvolupament); Gandia (Drets al voltant del món); Sagunt (Patrimoni de la Humanitat); Bunyol (Patrimoni musical); Alaquàs (Anàlisi del Castell-Palau d'Alaquàs); Llíria (Música, societat i territori); Énguera (Desenvolupament rural i noves tecnologies); Ontinyent (Talent, oportunitats i desenvolupament); i L'Eliana (Smart city). Gràcies a la col·laboració de la Diputació de València, la xarxa passarà a estar integrada per 20 seus en l'any vinent 2020.

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies