La Universitat de València acollirà l’assemblea d’editorials universitàries, i Canet rebrà una distinció

  • Servei de Publicacions de la Universitat
  • 21 de desembre de 2020
 
Imatge de l'assemblea de 2019.
Imatge de l'assemblea de 2019.

Després d’haver ajornat la celebració de la seua Assemblea General per la situació sanitària, la Unión de Editoriales Universitarias Españolas (UNE) ha decidit mantenir la Universitat de València com seu per a la celebració de l’assemblea de 2021. José Luis Canet, director de Publicacions de la Universitat de València fins el passat mes de gener, rebrà la distinció de soci d’honor.

L’assemblea de la UNE (Unión de Editoriales Universitarias Españolas) es va reunir el 16 de desembre, de manera telemàtica, amb la participació de 70 editorials de tota Espanya, inclosa Publicacions de la Universitat de València, entitat representada en aquesta assemblea per la directora, Teresa Ferrer, i la cap d’edició, Maite Simón.

En aquesta XXXIX edició, a més de conèixer amb detall els treballs realitzats en cadascuna de les àrees, l’assemblea va exposar els nous projectes per a 2021, entre els que destaquen la participació de la UNE en la Mesa Sectorial del Llibre constituïda pel Ministeri de Cultura i Esport per a l’intercanvi i la reflexió en el sector, la col·laboració en la primera cartografia de l’edició universitària iberoamericana i l’organització de les X Jornades Digitals del Llibre Electrònic.

Un dels punts destacats de l’Assemblea, i en el que la Universitat de València, sòcia fundadora de la UNE, va ser protagonista, va ser el nomenament de José Luis Canet, director de Publicacions de la Universitat de València entre 2011 i 2020, com a soci d’honor de la UNE. 

Durant el període que va estar al front de PUV, José Luis Canet, catedràtic de Literatura Espanyola per la Universitat de València, va mantenir la participació i va reforçar el vincle entre l’editorial de la UV i la UNE, amb iniciatives pioneres com el préstec electrònic del fons editorial, al que, posteriorment, s’han sumat la resta d’editorials universitàries espanyoles.

D’altra banda, fou el propi José Luis Canet, amb el recolzament de tot l’equip de PUV i del vicerectorat de Cultura i Esports, responsable de l’editorial, qui va presentar a la UNE l’oferiment de la Universitat de València com seu amfitriona per a la celebració de l’Assemblea General de la UNE, dins del marc dels actes de celebració del centenari de l’editorial universitària, que deuria haver-se celebrat el passat 20 de novembre però que, amb la situació sanitària, va haver d’ajornar-se i realitzar-se de manera telemàtica.

No obstant, altre dels acords aprovats per la UNE va ser mantenir la Universitat de València como la seu de l’Assemblea General de la UNE per al proper mes de novembre de 2021, una fita que, si les circumstàncies ho permeten, serà el colofó als actes de celebració del centenari de Publicacions de la Universitat de València, també amb la cerimònia de concessió dels Premis Nacionals d’Edició Universitària.