La Universitat de València acull un debat sobre el paper de les periodistes feministes

  • Gabinet de Premsa
  • 6 de febrer de 2019
 
Cartell realitzat per Paula M. Rufat
Cartell realitzat per Paula M. Rufat

La Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació (Saló de Graus Enric Valor- primera planta) és seu aquest dijous 7 de febrer del debat ‘Periodises feministes, quin és el nostre paper?’ Per a aquest encontre s’ha reunit periodistes de diferents perfils relacionades amb el moviment feminista i amb la iniciativa #lasperiodistasparamos que va visibilitzar les dones periodistes durant la vaga del 8M de l’any passat.

En total nou professionals de diferents àmbits participaran en aquesta jornada dividida en dos debats que té com a objectiu conscienciar a les futures generacions del valor de l'associacionisme per a conjuminar esforços en comunicació contra les actituds masclistes.

‘Quin és el nostre paper?’ És la principal pregunta que abordaran en una jornada de debat a València nou periodistes feministes que amb diverses iniciatives han col·laborat per a visibilitzar la contribució que la comunicació crítica fa a una societat més justa amb tots dos gèneres.

Mercedes Domènech, Cristina Fallarás, Anna Gimeno, Ana Bernal-Triviño, Remei Castelló, Isabel Cadenas-Canó, Ana Reviejo i Emilia Bolinches participaran aquest dijous en dues taules redones que tindran lloc en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.

La primera de les taules (a les 17 hores), titulada ‘#LasPeriodistasParamos, la gestació d'una col·lectivitat laboral femenina’, abordarà el naixement, consolidació i conseqüències d'una xarxa de professionals que va començar a treballar conjuntament des del mes de febrer de 2018. La moderarà María Iranzo, professora i investigadora de la Universitat de València que ha dut a terme una investigació d'aquesta etiqueta en xarxes socials.

Amb el títol ‘Cap a una vaga feminista. Mesures comunicatives a adoptar. Associacionisme’, el segon dels debats (18:30 hores) abordarà com el col·lectiu pot contribuir a conscienciar a les futures periodistes, i a les dones en general, de la importància d'exigir una societat justa i igualitària. Moderarà la discussió Violeta Tena, vicepresidenta de la Unió de Periodistes Valencians i responsable de l'espai ‘Observatori de la igualtat’ en Apunt.

El cartell de la jornada ha sigut dissenyat per Paula M. Rufat. “És una jove que mira al capdavant amb poder i moltíssima seguretat. En el seu muscle la insígnia de #LasPeriodistasParamos i en el seu interior, totes les persones que unides a ella fan força i lluiten per un món més igualitari”, ha explicat la il·lustradora valenciana.

Les jornades estan organitzades pel Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació i el grup d'investigació Mediaflows. Així mateix, s'han sumat a aquesta iniciativa la Comissió d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la facultat, la Unitat d’Igualtat de la Universitat i la Unió de Periodistes Valencians.

Més informació: