La Universitat de València acull una conferència en línia del professor del CSIC Pere Puigdomènech sobre alimentació saludable, suficient i segura

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 22 de juny de 2021
 
Pere Puigdomènech.
Pere Puigdomènech.

Pere Puigdomènech Rosell, professor d'investigació del Centre per a la Investigació en Agricultura Genòmica de Barcelona (CSIC-IRTA-UAB) va impartir la conferència en línia ‘Una exploració científica pel planeta del menjar’ en una sessió de l'Aula de Gastronomia del Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València. L'acte, que va començar a les 18 hores, va ser presentat per Rosa Marín, responsable de l'aula.

En la conferència es tractaren temes com l'accés al menjar, dret fonamental que es deriva del dret a la vida. En la societat en què vivim això implica assegurar col·lectivament que es produeixen els aliments que necessitem i que podem accedir a ells. Sabem també que el menjar és un factor clau per a la nostra salut i desitgem alimentar-nos de manera coherent amb la nostra manera de pensar. Per tant, assegurar un menjar suficient, segur, saludable i d'acord amb la nostra cultura és una exigència de la nostra societat.

També l'impacte que la producció d'aliments té en el clima i en la cultura seran temes a tractar en la intervenció de Pere Puigdomènech. Una complexa situació que és extensible a totes les poblacions i generacions futures. Per això, recórrer sempre al millor coneixement que ofereix la ciència ara, més que mai, és una cosa imprescindible.

Una guardonada trajectòria dedicada a la investigació

Pere Puigdomènech (Barcelona, 1948) és llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona i doctor en Ciències Biològiques per la Universitat Autònoma de Barcelona. Després d'una estada a l'Institut Max-Planck de Berlín, va ingressar en el CSIC el 1981. Ha treballat a l'Institut de Biologia Molecular de Barcelona, del qual va ser director fins al 2002. Ha sigut director del Centre de Recerca en Agrigenòmica (CSIC-IRTA-UAB-UB) de Barcelona entre el 2003 i el 2013.

Els seus treballs de recerca recents han estat relacionats amb la regulació dels gens i la genòmica de les plantes cultivades. Ha publicat 185 articles científics i centenars d'articles de divulgació en revistes internacionals i mitjans de comunicació. Ha rebut la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic de la Generalitat de Catalunya (1992), el Premi Fundació Catalana per a la Recerca (2000), el Premi de la COSCE de divulgació científica (2013) i el Premi Europeu de Divulgació Científica de la Universitat de València (2019).