La Universitat de València adjudica el 99,75% de les seues places

  • 15 de juliol de 2016
 
Edifici Rectorat UV

La Universitat de València ha adjudicat el 99,75% de les 8.570 places de primer curs que oferia per a l’any acadèmica 2016/2017, és a dir, s’ha cobert quasi la totalitat de l’oferta en centres propis i en les seues titulacions. Les titulacions de Medicina, Bioquímica, Odontologia, Farmàcia/Nutrició Dietètica, Física i Biotecnologia són les de major nota de tall. Medicina es queda amb una llista d’espera de quasi dos mil cinc-centes persones.

El lideratge de l’oferta de titulacions de la Universitat de València és manifest en les elevades notes per a cursar molts dels graus que s’hi han oferit. Per exemple, Medicina és la titulació amb la nota més alta amb 12,856 que torna a pujar per segon any consecutiu (l’any passat fou de 12,774). A més, torna a ser la nota de tall més alta en tot el sistema universitari valencià. Li segueix de prop el grau de Bioquímica i Ciències Biomèdiques amb una nota de tall de 12,669 (12,462 en 2015). Enguany com a tercera opció torna a situar-se Odontologia amb una nota de tall de 12,138 (12,040 en 2015) que l’any passat havia sigut superada per Farmàcia/Nutrició Humana i Dietètica que enguany es queda la quarta amb una nota de 12,089 (12,049 l’any passat). Física es torna a situar en la cinquena posició amb una nota de tall de 12,080 (11,916); Biotecnologia repeteix posició amb un 11,916 (11,851, l’any passat); la doble titulació ADE+Dret també repeteix posició amb una nota de 11,800 (11,674 en 2015); mentre International Bussines amb 11,600 ha avançat a Traducció Anglés que ha posat el tall en 11,472 (11,502 el curs passat). 

La Universitat ha cobert 8.549 de les 8.570 places oferides per a grau i dobles titulacions. Únicament s’han deixat d’adjudicar 21 places en una titulació. En la resta hi ha llistes d’espera. Com en anys anteriors destaca Medicina amb 2.448 persones en la llista.

La vicerectora d’Estudis de Grau i Política Lingüística de la Universitat de València, Isabel Vázquez, ha manifestat la seua satisfacció pels resultats obtinguts en la preinscripció. Vázquez ha destacat que la demanda indica que “la nostra oferta és adequada i s’ajusta a les necessitats de l’estudiantat” i ha subratllat l’interés i la valoració de totes les àrees de coneixement que s’imparteixen als tres campus de la Universitat i que ha fet que s’òmpliguen les places de pràcticament totes les carreres.

La gestió de les llistes d’espera es tornarà a efectuar en tots els casos ‘online’. Aquells estudiants que han obtingut plaça estan convocats ara a reunions informatives, tal com s’explica en la pàgina: http://links.uv.es/wYlm0ep

Pel que fa a la llista d’espera, aquells estudiants que hi formen part i estan interessats a obtindre plaça, han d’accedir al portal web de la Universitat de València i confirmar, en cadascuna de les titulacions en les quals estan en llista d’espera, l’interés per continuar en la llista. Així podran participar en les adjudicacions de plaça de les següents crides.

Les adjudicacions de plaça als estudiants que estiguen en llista d’espera es realitzaran el 25 i el 28 de juliol, i el 2 de setembre.

La data límit de confirmació per a la primera crida serà el 24 de juliol fins a les 24 hores. En el cas que no es realitze aquesta confirmació, el programa exclourà l’estudiant automàticament dels llistats, amb la qual cosa, l’aspirant perdrà l’opció de ser admés en eixa titulació.

Les llistes d’espera no són presencials, es publiquen en la web de la Universitat en finalitzar el termini de matrícula dels admesos És necessari que els aspirants estiguen pendents de les dates de les crides.

Més informació ací