La Universitat de València aprova el ‘Protocol d’actuació davant factors de risc psicosocial’

  • 13 d’abril de 2016
 
Factors de risc psicosocial

El Consell de Govern va aprovar, el passat 9 de març, el ‘Protocol d’actuació davant factors de risc psicosocial en l’àmbit de la Universitat de València’, el qual condemna la violència laboral en tractar-se d’un “atemptat a la dignitat de les persones que integren la comunitat universitària”.

Aquest protocol respon al compromís de promoció de la salut adquirit per la Xarxa Europea d’Universitats Sostenibles, a la qual pertany la Universitat de València. Elaborat per la Comissió de Riscos Psicosocials i aprovat successivament pel Comité de Seguretat i Salut, i la Mesa Negociadora, el ‘Protocol d’actuació davant factors de risc psicosocial en l’àmbit de la Universitat de València’ forma part de la línia estratègica de creació d’un entorn universitari promotor de la seguretat i la salut.

Aquest protocol és, doncs, una actuació orientada a aconseguir un entorn de treball saludable, centrat en els factors organitzacionals i psicosocials, que ha d’involucrar tota la institució acadèmica.

En aquest sentit, el ‘Protocol d’actuació davant factors de risc psicosocial’ pren mesures preventives per avaluar i controlar els factors de caràcter psicosocial que poden suposar un risc per als treballadors i les treballadores de la Universitat com ara els conflictes interpersonals i la falta de suport social; i condemna la violència laboral, a la qual considera “un atemptat a la dignitat de les persones que integren la comunitat universitària”.

El document complet que recull el protocol es pot consultar en aquest enllaç