La Universitat de València arrasa en les finals del CADU per equips

  • 10 de març de 2017
 
handbol femendí

Va arribar, va jugar i va vèncer. La Universitat no va donar treva a les seues homòlogues valencianes en les finals del Campionat Autonòmic d’Esport Universitari (CADU) que va acollir el passat dimecres, dia 8, a la seua seu. Els seus equips de bàsquet masculí i femení, handbol femení, voleibol masculí i femení, futbol masculí i femení, i rugbi masculí i femení acudiran al pròxim Campionat d’Espanya.

En una jornada maratoniana, que arrancava a les 10 del matí al Pavelló Universitari amb les xiques de l’handbol, la Universitat de València va disputar 10 dels 12 partits que s’enfrontaven a la final autonòmica, enduent-se’n l’or en nou d’ells. Només van perdre els xics del futbol sala contra la Universitat Miguel Hernández d’Elx amb un ajustat 5-4.

Les dones de l’handbol van eixir victorioses d’un partit intens contra la Universitat d’Alacant, a la qual es van imposar amb un 30-23. Simultàniament, l’Aulari V de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport acollia les trobades de bàsquet i voleibol, totes dues en la categoria masculina, que també es van alçar amb l’or. En voleibol, els de la UV van vèncer amb un còmode 3-0 enfront de la Universitat Politècnica de València. Més van patir, no obstant açò, els xics del bàsquet, que també es van enfrontar a la Politècnica en una renyida trobada que es va saldar amb el marcador a 77-58, en favor dels locals.

El camp de futbol de la Universitat es va omplir a les 10:30 hores amb la final de futbol-7 femení. Les de València es disputaven, enfront de les de Castelló, un títol autonòmic que es va quedar a casa gràcies a un rotund 5-1 per al marcador de les valencianes.

Els seus homòlegs masculins els van seguir, però aquests contra la Universitat d’Alacant. La primera part, li va donar a la Universitat de València un folgat però difícil 2-0; i els alacantins van reaccionar amb un sol gol en el segon temps que va acabar 4-1 per a la UV.

Victòria també per a les xiques de bàsquet, que van patir una mica enfront de la Politècnica, però que finalment van aconseguir el títol amb 68 punts enfront dels 60 del seu rival. I per a les del voleibol, que, malgrat l’ajustat dels marcadors, van aconseguir endur-se’n els tres sets del partit.

Alhora, el camp de rugbi instal·lat a l’antic llit del riu Túria, que va estrenar gespa nova, acollia les finals de rugbi. Primer van jugar ells i van vèncer 17-5 contra la Universitat Cardenal Herrera-CEU. Després va ser el torn per a elles, que van arrasar enfront de la Universitat Catòlica de València amb un 34-12.

Tennis i pàdel
La Universitat de València també va celebrar el triomf en tennis i pàdel. Les finals, que van acabar 2-1 per a la UV, es van jugar a les pistes del Campus dels Tarongers.

En pàdel, primer la de València es va enfrontar a la Universitat Catòlica, a la qual va guanyar en les categories femenina, amb la parella formada per Elena Molina i Tamara Icardo; i mixta, amb Javier Rico i Paula Pastor. El masculí, jugat per Adrián Torres i Javier Santonja, va anar per a la UCV. Per a més informació sobre el CADU de pàdel: www.padelcomunitat.com

Després d’un llarg enfrontament, per part dels xics, que va durar més de tres hores, van acabar les finals de tennis amb un 2-1 també per a la Universitat de València. La UV es va proclamar vencedora enfront de la Catòlica en l’individual femení, amb Paula Álvarez; i en l’individual masculí, amb Pedro Lizondo. Raúl Gil i Andrea Cervera, que es van disputar el mixt, es van haver de conformar amb la plata.

Lliurament de trofeus i minut de silenci
El Pavelló Universitari va ser l’escenari del tradicional acte de lliurament de trofeus, presidit pel vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño, qui a més de brindar l’enhorabona a tots els esportistes, va reclamar un minut de silenci, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, per a reclamar, tant en l’esport com en tots i cadascun dels aspectes de la vida, la igualtat de drets i oportunitats entre dones i homes.

En la seua intervenció, el vicerector també va recordar que l’esport “és fonamental en l’ensenyament universitari” i va subratllar l’aposta de la Universitat de València per l’estudi, la pràctica i la divulgació de les ciències de l’activitat física.

L’acte va comptar així mateix amb la presència del director general d’Esports, Josep Miquel Moya; el director del Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València, José Campos; Elena Tejedor i Juan Miguel Gómez, de la Fundación Trinidad Alfonso, que per primera vegada ha col·laborat amb el CADU; i una àmplia representació de totes les institucions acadèmiques del sistema universitari valencià.