La Universitat de València es consolida entre les deu millors d’Espanya, segons el rànquing de Xangai

  • Gabinet de Premsa
  • 3 de setembre de 2018
 
Rectorat de la Universitat de València.
Rectorat de la Universitat de València.

La Universitat de València es consolida entre les deu millors universitats espanyoles, segons el rànquing de Xangai de 2018, publicat aquesta setmana. Aquesta classificació valora les 500 millors universitats d'entre les prop de 22.000 existents en el planeta. Solament a Espanya existeixen 84 universitats.

La Universitat de València manté la seua posició respecte a l’any anterior, encara que millora en tots els indicadors en els quals puntua. Solament 10 de les 84 universitats espanyoles figuren en aquest rànquing. En concret, la de València ocupa el graó 8-10, al costat de la Politècnica de València i la de Santiago de Compostel·la. A tot el món, aquestes tres universitats estan en el tram 401-500, ordenades alfabèticament.

Les altres set universitats espanyoles incloses són: Complutense de Madrid, Pompeu Fabra, Granada, Autònoma de Barcelona, Autónoma de Madrid i País Basc. La llista mundial està encapçalada per Harvard, Stanford i Cambridge.

El rànquing de Xangai, nom col·loquial de l’Academic Ranking of World Universities (ARWU) és la classificació internacional més reconeguda. En ARWU2018 hi ha una universitat espanyola menys en la llista, la qual cosa demostra la dificultat de mantenir-se en una classificació tan selectiva.

Per a puntuar als diferents centres d’educació superior, Xangai utilitza indicadors centrats en el rendiment investigador de les institucions. Així, valora el professorat o alumnat guanyadors d’un Premi Nobel o Medalla Fields, el personal investigador altament citat en 21 categories temàtiques, els articles publicats en les revistes ‘Nature’ i ‘Science’, els articles indexats en el Social Science Citation Index i en el Science Citation Index-Expanded de l’any anterior, el rendiment acadèmic per càpita d'una institució (resultat ponderat dels cinc indicadors anteriors dividits pel nombre de personal acadèmic equivalent a temps complet)…

Més informació: