La Universitat de València i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies subscriuen un conveni de col·laboració

  • Gabinet de la Rectora
  • 5 de març de 2019
 
Conveni

La rectora de la Universitat, Mª Vicenta Mestre, i la vicepresidenta de la Federació de Municipis i Províncies (FVMP) i alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, signaren un conveni marc de col·laboració per a la realització en comú d’activitats de formació, assessorament i recerca.

L’acord permet promoure el desenvolupament de la docència, la transferència de coneixement i la recerca en tots aquells àmbits que es relacionen amb les administracions i el sector públic local des d’una perspectiva pluridisciplinar entre les dues institucions.

En eixe sentit, la Universitat es compromet a organitzar cursos de postgrau i de formació permanent que tinguen com a principal punt d’estudi assumptes d’àmbit local. Així mateix, es facilitarà la realització de pràctiques per part dels estudiants de la Universitat tant en la FVMP com en les diferents entitats locals que integren la FVMP per tal de millorar la seua inserció laboral.

La rectora Mª Vicenta Mestre va recordar que ‘com universitat pública que som, tenim la missió de transferència a la societat, perquè si millorem les competències dels gestors públics, açò repercutirà en la societat i per tant en el benefici general tots i totes’.

Per la seua part, la vicesecretària Eva Sanchis va destacar ‘la positiva valoració d’aquest conveni que permet la formació de les persones que venen del municipalisme, tant funcionaris com els nous càrrecs electes que prendran possessió pròximament, per a que tinguen millor coneixement que els habilite en prendre les decisions més correctes i ser millors gestors de les entitats públiques'.

El present conveni és una renovació i actualització d’objectius i continguts d’un conveni que es va signar al 1987 entre la Universitat i la FVMP gràcies a l’interès mutu de col·laboració conjunt entre les dues institucions. L'interès de les dos institucions s'ha materialitzat en el plantejament de dos cursos que començaran a partir del mes d'octubre. 

El primer és titula 'Expert Universitari en Governança Local' i dirigit per Pablo Oñate i Oscar Barberà, mentre que el segon és 'Expert Universitari a Nou Regim Juridic dels Administracions Públiques' i dirigit per Andres Boix

El primer dels títols és totalment presencial i està orientat a
càrrecs electes d'entitats municipals i autonòmics. El segon és
semi-presencial i està orientat a personal tècnic d'administracions
públiques, especialment valencianes. Cal destacar que tots dos títols la
presència de professorat de la FVMP, al costat de professorat de la UV on
tota la docència es va a impartir en valencià.

A la signatura del conveni també han assistit la vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, Isabel Vázquez, el gerent de la institució acadèmica, Juan Vicente Climent, i l'alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, han signat un conveni marc de col·laboració per a la realització en comú d'activitats de formació, assessorament i investigació.

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) té l’objectiu de defendre els interessos dels municipis valencians, unir voluntats i coordinar accions. En eixe sentit, la FVMP es converteix en un pont d’unió per al desenvolupament fructífer de l’activitat diària i com a reivindicació dels interessos que representa la Federació en defensa dels pobles i ciutats valencians.

Imatges:

Arxivat en: Institucional