La Universitat de València participa en la iniciativa ‘Universitats Europees’

  • Gabinet de Premsa
  • 30 de novembre de 2018
 
Rectorat de la Universitat.
Rectorat de la Universitat.

La Unió Europea ha engegat una nova acció dins del programa Erasmus Plus per a incentivar la creació d’aliances innovadores entre universitats europees. La Universitat de València participa en la convocatòria de 2019, que inclou un programa pilot que donarà suport a sis aliances d’Universitats Europees, dotades amb un pressupost total de 30 milions d’euros.

La Universitat de València formarà part d’una aliança al costat de la Universitat Johannes-Gutenberg de Magúncia (Alemanya), la Universitat de la Bourgogne (França), la Universitat d’Opole (Polònia) i la Universitat de Jyväskylä (Finlàndia). 

El projecte compta amb tot el respatler institucional de la Universitat de València, amb l’equip de Govern al capdavant, i serà coordinat des del Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació. També el Servei Español per a la Internacionalització de l’Educació (SEPIE) dóna suport a la iniciativa per a propiciar la col·laboració en tots els àmbits acadèmics entre les universitats espanyoles i universitats europees.

Sota el títol Bringing Europe Home, l’aliança pretén potenciar una identitat europea reforçada i, al mateix temps, estimular l’excel·lència i contribuir a augmentar la competitivitat de les institucions europees d’educació superior. Entre altres activitats, es fomentarà la creació de titulacions conjuntes, grups de recerca interuniversitaris i projectes d'intercanvi d'estudiants o l’establiment d’una oferta de MOOCs per a realitzar cursos conjunts i oferits a totes les universitats del consorci. 

La implantació plena de la iniciativa està prevista per al pròxim programa Erasmus Plus de la Unió Europea, a partir de 2021. L’objectiu és la creació de prop de vint Universitats Europees d’ací a 2024.