La Universitat de València presenta l'audiovisual “Els paisatges valencians” de Docufòrum

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 27 de novembre de 2019
 
Imagen de la noticia

El Palau Cerveró ha acollit aquest dimecres 27 de novembre la presentació del documental sobre els paisatges turístics valencians en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana. El programa Docufòrum comprén una sèrie de documentals produïda pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, en col·laboració amb el TAU.

En la presentació han participat el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, i Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme. S'ha celebrat a la Sala de Conferències del Palau Cerveró.

El vicerector Jorge Hermosilla ha explicat que aquest audiovisual “constitueix una reivindicació del significat que hauria d'adquirir el paisatge en una estratègia territorial, inclosa també la turística. Fa patent la necessitat d'un nou relat que aculla per bandera els nostres paisatges, com a inspiració de productes propis, singulars, irrepetibles… al mateix temps que permeta allunyar-se de la banalització paisatgística, l'estandardització, la generalització… que s'ha anat assentant en les últimes dècades”. Participen en l'audiovisual com entrevistats els docents i investigadors Walesska Schlesinger, Rafael Mata, Juan Piqueras, Jose Luís Jimenez, Josep Montesinos, Emilio Iranzo i Maria Hernández.

El secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha insistit en la gran utilitat d'aquest documental que ens permet redescobrir “la bellesa i importància dels nostres paisatges, que són recursos turístics fonamentals per al desenvolupament del model turístic que volem per a la Comunitat Valenciana, un model basat en l'autenticitat i la sostenibilitat”. Francesc Colomer ha reivindicat el paisatge valencià com la base d'un discurs narratiu de gran fonament.

Docufòrum, un programa pluridisciplinari i transmediàtic

Docufòrum és un format audiovisual impulsat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat i realitzat en alta definició (HD) pel Taller d’Audiovisuals de la Universitat (TAU), que aborda amb un estil documental temes d'actualitat i interés social. Els documentals, d'una duració de 20 minuts, recullen opinions d'especialistes tant de la Universitat de València com de l'àmbit social o empresarial valencians.

En l'actualitat el programa Docufòrum consta d'una vintena d'audiovisuals que aborden temes relacionats amb el territori i la societat valencians: economia social, paisatges culturals, exclusió social, educació, ocupació… La difusió dels documentals s'ha ideat a 3 nivells amb un enfocament transmediàtic. D'una banda, es projectaran en el territori valencià emmarcats en un programa de fòrums de debat que aquest Vicerectorat organitzarà a les comarques valencianes. A més, gràcies a un acord entre la Universitat de València i la Conselleria d'Educació, aquests audiovisuals estaran disponibles per a la totalitat dels centres d'ensenyament de la Comunitat Valenciana com a recurs didàctic. Finalment, està previst realitzar la difusió d'aquests documentals a través de la televisió Valenciana, A punt, el format d'emissió de la qual s'està perfilant.