La Universitat de València, la sisena més transparent d’Espanya

 
Universitat de València

La Universitat de València és el sisè centre d’ensenyament superior espanyol més transparent i, juntament amb la Universitat d’Alacant, el primer a la Comunitat Valenciana, segons l’Estudi sobre la Transparència de les Universitats Espanyoles, publicat aquest mes de gener. El centre valencià compleix amb el 71,97% dels 132 indicadors proposats, en un rànquing que analitza 74 universitats, tant públiques com privades.

L’estudi publicat per Dyntra, una plataforma col·laborativa que treballa en el mesurament i la gestió del govern obert en organitzacions i per a la societat civil, també posa de manifest que el centre ha millorat la seua transparència en un 13,64% des d’agost de 2018. Encapçalen la classificació les universitats de Burgos, Valladolid, Múrcia, Saragossa i Cadis.

Per segments, on més oberta és la Universitat de València és en comunicació pública (86% del total possible), on es compleixen 19 dels 22 indicadors proposats, seguida de molt a prop per contractació de serveis (80%), amb 12 dels 15 punts aconseguits.

En l’apartat econòmic i financer (78%), la institució acadèmica ja ha assolit 7 de les 9 fites que planteja l’estudi, mentre que arriba a 44 de les 66 en l’àrea institucional (67%). En participació i col·laboració ciutadana (65% d’acompliment), el centre acadèmic valencià ja ha arribat a 13 dels 20 indicadors de transparència.

“La transparència és, com a institució pública, una obligació que atenem convençuts del valor de la rendició de comptes, però també és un actiu reputacional que permet diferenciar-nos com a universitat de prestigi. Així ho han entès històricament els equips de govern de la Universitat de València i el resultat d’aquest estudi sols confirma que els passos s’han donat en la direcció correcta”, ha destacat Joaquín Aldás-Manzano, vicerector d’Estratègia, Qualitat i Tecnologies de la Informació de la Universitat de València.

De les 74 universitats analitzades, només el 62% aprova l’avaluació de transparència. Les públiques són les més obertes, amb un 86% d’acompliment (43 de les 50 obtenen un percentatge igual os superior al 50%) enfront de les privades, amb un 13% d’acompliment (sols 3 de les 24 avaluades assoleixen el 50%).

Alguns dels indicadors proposats a l’Estudi sobre la Transparència de les Universitats Espanyoles són l’existència dels currículums acadèmics i professionals, i remuneracions de les persones que dirigeixen la institució, tant l’equip rectoral com el secretariat general, gerència i deganats de les facultats; la informació econòmica i pressupostària, així com el deute existent o les relacions i operacions amb proveïdors i contractistes. També les subvencions i ajudes concedides, el funcionament d’una seu electrònica o indicadors sobre informació, atenció i grau de compromís amb l’alumnat. Tots els indicadors remeten al corresponent enllaç de cada universitat.

 

Més informació (Servei d’Anàlisi i Planificació UV)http://ir.uv.es/sHOo6x7

Pots consultar l’estudi en: https://www.dyntra.org/indices/universidades/

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies