Les universitats espanyoles demanen estabilitat i un adequat finançament de la investigació i la transferència de coneixement

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 5 de desembre de 2018
 
Imagen de la noticia

Crue I+D+i, la sectorial d’Investigació de l’associació Crue Universidades Españolas, que engloba 76 centres, ha requerit als governs central i autonòmics, així com als grups parlamentaris, que realitzen els canvis legislatius i pressupostaris necessaris per a generar certesa i estabilitat en l’activitat d’investigació i transferència a Espanya. La petició s’ha produït en les XXVI Jornades d’Investigació de les Universitats Espanyoles, celebrades a Palma els dies 28, 29 i 30 de novembre.

L’encontre ha estat dirigit pel president de Crue I+D+i i rector de la Universitat de Còrdova, José Carlos Gómez Villamandos, i ha estat coorganitzat per la Universitat de les Illes Balears. Les jornades van ser inaugurades el passat 29 de novembre per la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol; juntament amb el secretari general d’universitats, José Manuel Pingarrón, i el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet. L’esdeveniment ha comptat també amb la participació d’altres representants del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats; de la Comissió Europea; de l’Agència Estatal d’Investigació; de la FECYT; de l’European University Association; del Govern de les Illes Balears i de diferents emprenedors de l’àmbit tecnològic.

Prop de 450 gestors, tècnics i responsables d’investigació de les universitats – procedents dels vicerectorats d’Investigació i Transferència, la Xarxa d’Oficines de Transferència de Resultats d’Investigació (RedOTRI), la Xarxa d’Unitats de Gestió d’Investigació (RedUGI), la Xarxa de Divulgació i Cultura Científica (RedDIVULGA) i la Xarxa d’Oficines Europees d’I+D+i- han abordat assumptes d’actualitat relatius a la investigació universitària. En les ponències i taules de debat es parlà sobre aspectes tan rellevants com els avanços en Ciència Oberta, la col·laboració Universitat-Empresa, la Xarxa Espanyola de Supercomputació, els diferents models d’aplicació de la Llei de Contractes del Sector Públic o els programes de captació de talent i recursos en les convocatòries europees.

Enllaç al manifeste: http://ir.uv.es/mr8HZii