La UV coordina un projecte ciutadà per a l'elaboració de pantalles protectores per a hospitals valencians

  • Gabinet de la Rectora
  • 27 de març de 2020
 
Imagen de la noticia
Personal sanitari amb les pantalles donades

La institució es converteix en la primera entitat acadèmica valenciana que lliura materials de protecció als sanitaris davant la petició d'hospitals valencians per la fiabilitat i confiabilitat del personal de la Universitat.

La Universitat de València, a través de professorat de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE) i la Facultat de Medicina i Odontologia, està coordinant l'elaboració d'Equips de Protecció Individual (EPIs) que protegisquen al personal sanitari de possibles contagis pel Covid-19, davant l'aparent escassetat actual de material adequat per aquest fi. 

Així, la UV coordina l'elaboració d'aquestes pantalles protectores a través dels anomenats makers, usuaris que disposen d'una impressora en 3D capaç d'elaborar el material necessari. De manera altruista, més d'un centenar de makers voluntaris, entre ells els integrants de l'equip ‘Resistència València’, estan destinant recursos, temps i esforç a elaborar aquests EPIs que s'estan entregant de manera gratuïta als hospitals públics i privats de la província de València, sota sol·licitud de les seues prefectures de servei. 

Al voltant d'unes 400/600 pantalles protectores fabricades amb resines tipus PLA s'elaboren diàriament per aquests makers i actualment són milers les pantalles repartides a diverses institucions sanitàries. Per a sufragar els costos econòmics que suposa aquestes elaboracions per part dels voluntaris, la Universitat, amb el suport de la Gerència, està oferint el suport tècnic i econòmic per a cobrir el cost necessari per complet. 

El model 3D utilitzat en el projecte coordinat per la Universitat de València compleix amb l'aprovat per la Conselleria de Sanitat i actualment està en estudi, pendent de l'últim procés administratiu, perquè es confirme com a model únic acceptat. Aquest model, des de les 21:00h de l'1 d'abril de 2020 es pot descarregar, de manera temporal, des de l'enllaç http://www.uv.es/tp/modelo_covid19_cv.zip

Davant l'èxit i la qualitat de les pantalles realitzades, ja han arribat peticions de centres hospitalaris de Castelló i Alacant, així com d'altres punts fora de la Comunitat Valenciana, que s'estan gestionant. Així mateix, s'ha requerit la fabricació d'EPIs més complexos i elaborats com són aerosol boxes, bifurcadors, etc.

Algunes empreses i entitats privades s'han oferit a ajudar en aquest projecte oferint el material necessari i fins i tot amb donacions econòmiques per a sufragar possibles despeses. Per aquest motiu, s'ha agilitat la creació d'una via de gestió de donacions  a través de Gerència de la Universitat.
_

Aquesta informació ha sigut elaborada per l’àrea de comunicació institucional del Gabinet de la Rectora, amb informació proporcionada pels coordinadors del projecte que formen part de l'ETSE i la Facultat de Medicina i Odontologia.

Arxivat en: