La UV segueix l’evolució del Coronavirus a Itàlia, en coordinació amb les autoritats espanyoles

  • Gabinet de la Rectora
  • 8 de març de 2020
 
Edifici del Rectorat de la Universitat de València

La Universitat de València segueix en contacte amb les autoritats del Ministeri d’Universitats responsables de les polítiques d’internacionalització de l’ensenyament superior (SEPIE) i també amb el Ministeri de Sanitat i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valencina, després de l’anunci de tancament per quarantena de les diferents províncies italianes.

El govern d’Itàlia ha acordat l’aïllament, fins el 3 d’abril, de la regió de la Lombardia i les províncies de Modena, Parma, Piacenza, Reggio nell’Emilia, Rimini, Pesaro, Urnino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano-Cusio-Ossola, Vercelli, Padova, Traviso i Venezia (pot accedir a aquest decret ací: https://www.gazzettaufficiale.it/eli/id/2020/03/08/20A01522/sg).

Davant d’aquest anunci, la Universitat de València, que està en permanent contacte amb les universitats d’aquestes zones des de que varen ser declarades com ‘zones amb evidència de transmissió comunitària’ per part del Ministeri de Sanitat (https://www.mscbs.gob.es/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov-China/areas.htm), segueix en contacte amb el govern d’Espanya, i en concret amb el Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Ensenyament Superior (SEPIE), depenent del Ministeri d’Universitats, que és l’estructura responsable de la coordinació del programa Erasmus+.

A un total d’11 universitats d’aquestes províncies estan matriculats 140 estudiants de la Universitat de València en el marc del programa Erasmus+ i 5 en el programa Erasmus+ Pràctiques. Aquestes universitats ja havien suspès les seues activitats temporalment per decret del govern italià; des d’eixe moment la UV s’ha mantingut en contacte amb cadascuna de les universitats i la rectora de la Universitat, Mª Vicenta Mestre, es va adreçar a totes i tots aquests estudiants. Algunes i alguns d’ells ja han informat que han retornat temporalment a Espanya; a tal efecte se’ls va proporcionar un correu específic de contacte amb el Comitè d’Emergències de la nostra Universitat.

La Universitat de València informarà puntualment a totes i tots els seus estudiants matriculats en universitats d’aquesta àrea italiana de les indicacions que li traslladen les autoritats competents en matèria de seguretat i de salut pública, tant d’Itàlia com d’Espanya.

Per proporcionar accés a la informació publicada pel Ministeri de Sanitat i la Conselleria de Sanitat, així al telèfon de contacte per a aquelles persones exposades al COVID-19, i per traslladar informació basada en l’activitat científica de la UV i els seus experts assessor de l’OMS; així com les indicacions que ens traslladen les autoritats de Salut Pública, la Universitat de València habilità un web específic (www.uv.es/coronavirus) en el qual es pot accedir a un conjunt de recomanacions generals en relació a l’expansió del COVID-19.

Arxivat en:
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies