La UV segueix la situació de la crisi del Coronavirus i es manté en contacte amb els seus estudiants Erasmus a Itàlia

  • Gabinet de la Rectora
  • 25 de febrer de 2020
 

La Universitat de València és una de les principals universitats en recepció i enviament d’estudiants en programes de mobilitat internacional, per això ha estat en contacte, des de l’inici de la crisi, amb les autoritats sanitàries espanyoles i italianes, i ha contactat amb tots els estudiants de la UV que cursen aquest quadrimestre a les Universitats italianes tancades aquesta setmana com a mesura de prevenció per la crisi del Coronavirus.

El Consell de Direcció encapçalat per la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, s’ha reunit aquest matí per tal d’estudiar la situació de la crisi del Coronavirus (COVID-19) a Itàlia, una de les principals destinacions dels estudiants de la UV en el marc del programa Erasmus.

Al llarg del matí de hui el rectorat de la Universitat de València ha traslladat un missatge a totes i tots els 140 estudiants de la UV que cursen aquest quadrimestre a 11 de les universitats italianes de les regions del Vènet, Lombardia i Emília Romanya amb les quals la Universitat de València manté convenis de col·laboració.

El govern italià ha suspès, fins el 29 de febrer, les activitats a les universitats d’aquestes regions com a mesura de prevenció en la crisi sanitària del Coronavirus (COVID-19).

‘Com a rectora de la Universitat de València sempre he expressat que el més important són les persones que formem la Universitat’, ha afirmat la rectora en el correu adreçat a cada estudiant, en el qual els informava que, ‘des de l’inici dels primers casos de Coronavirus a la Xina, la Universitat de València ha estat en contacte amb les autoritats de Sanitat i Salut Pública dels governs d’Espanya i de la Generalitat Valenciana’.

La Universitat de València continuarà en contacte amb les autoritats en matèria d’universitats i salut pública i traslladarà la informació disponible als i les estudiantes que cursen el programa Erasmus en les zones en què s’han detectat casos de Coronavirus.

Cal destacar que la Universitat de València és un referent en internacionalització. En l’actualitat a Itàlia cursen estudis en el marc del programa Erasmus 466 estudiants de la Universitat de València

Les autoritats espanyoles aconsellen que les i els estudiants seguisquen les indicacions que les autoritats italianes els proporcionen en qualsevol moment. En eixe sentit la Universitat de València també s’ha adreçat a cadascuna de les universitats de les zones afectades per interessar-se per la situació, destacant que segons la informació que proporciona el govern italià no hi ha cap cas de Coronavirus detectat entre universitaris a Itàlia.

Aquesta vesprada el Servicio Español para la Internacionalización de la Educación del Ministerio de Universidades ha emès un comunicat que es pot llegir ací: https://www.uv.es/rectorat/emergencies/coronavirus/SEPIE_COVID-19_24F20.pdf

En aquesta URL es pot accedir a la informació sobre simptomatologia i mesures generals de prevenció que ha fet arribar el Ministeri de Sanitat: https://www.uv.es/rectorat/emergencies/coronavirus/Infografia_nuevo%20coronavirus_CE.pdf

A la web web del Ministeri de Sanitat es pot consultar informació relativa a la crisi del Coronavirus (COVID-19) que s’actualitza regularment: https://www.mscbs.gob.es/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov-China/home.htm