La UV, tercera universitat espanyola en presència i popularitat a la web, segons l’UniRank

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 17 de març de 2020
 
Campus de Tarongers de la Universitat de València.
Campus de Tarongers de la Universitat de València.

La Universitat de València (UV) ha millorat en l’uniRank, classificació internacional on s’avaluen més de 13.600 universitats i es classifiquen les 200 millors en funció de la seua presència en la web i la seua popularitat en termes de trànsit estimat, confiança i enllaços de qualitat. Així, la institució ha passat a ser tercera d’Espanya (cinquena en 2019), trenta-dosena d’Europa (l’any passat en la posició 61), número 158 del món (al lloc 239 l’anterior edició), i es manté com a primera de la Comunitat Valenciana.

El rànquing d’universitats UniRank és un directori internacional d’educació superior i motor de cerca on figuren centres que, entre d’altres, ofereixen almenys quatre anys d’estudis de grau i postgrau i imparteixen ensenyament com a mínim en forma presencial. Les dades de les mètriques web es recopilen en la mateixa setmana per a minimitzar les fluctuacions temporals i maximitzar la comparabilitat.

En la darrera actualització, d’entre 75 universitats d’Espanya, encapçalen el rànquing les de Barcelona, Complutense de Madrid, València, Granada i Autònoma de Barcelona. A Europa, el primer lloc correspon a Òxford, Cambridge, Edimburg, l’Escola Politècnica Federal de Zuric i l’University College de Londres, mentre que les cinc millors del món són totes americanes: l’Institut Tecnològic de Massachusetts, Harvard, Stanford, Califòrnia (Berkeley) i Purdue.

A més, uniRank presenta dos classificacions per a avaluar la presència i popularitat de les universitats en dues de les principals xarxes socials: Facebook i Twitter. En la de Facebook, la popularitat va en funció del nombre de persones a les quals els agrada la pàgina (likes) i de followers (fans count). En la classificació, actualitzada aquest mes de març, la UV, amb 63.909 persones seguidores ocupa la novena posició espanyola i la primera valenciana, lloc que repeteix des de 2018.

 

Pàgina de l’UniRank: https://www.4icu.org/es/

Pàgina del Servei d’Anàlisi i Planificació de la UV: http://ir.uv.es/SMA1cc2