La vicerectora María Vicenta Mestre, secretària executiva de la sectorial de la CRUE d’Assumptes Acadèmics

  • 27 de juny de 2017
 
María Vicenta Mestre

La vicerectora de la Universitat de València María Vicenta Mestre ha sigut triada secretària executiva de la comissió sectorial de la CRUE d’Assumptes Acadèmics. L'elecció s’ha realitzat aquest mes de juny en una reunió ordinària celebrada el dia 14. Aquesta comissió té com a finalitat coordinar les activitats acadèmiques de les universitats espanyoles i està formada pels màxims representants amb competències en aquest àmbit.

El rector de la Universitat Complutense de Madrid, Carlos Andradas, presideix aquest comité, en el qual també s'integren Maria Teresa Lozano, secretària general; Mavi Mestre; Gema Luna, directora de l’àrea de Coordinació i Suport de Comissions Sectorials; i com a vocals, Carlos García de la Vega (Universitat Autònoma de Madrid); Maria López (Universitat de Granada); Maria Luisa Martín (Universitat de Salamanca); i Luis Lima (Universitat de Santiago de Compostel·la).

Entre les activitats d’aquesta comissió es troben estudiar, debatre i elaborar propostes en l’àmbit de la política universitària en tot allò relatiu a ordenació acadèmica, professorat i qualitat en el sistema universitari espanyol.

María Vicenta Mestre és catedràtica de Psicologia Bàsica en la Facultat de Psicologia de la Universitat de València. Llicenciada en Psicologia i en Ciències de l'Educació i doctora en Psicologia per la Universitat de València, va obtenir el premi nacional millors becaris del Ministeri i el premi extraordinari de doctorat.

La seua activitat docent se centra en matèries de Grau de Psicologia i dels Màsters d'especialització en Psicologia, en Adolescents en risc i Família en la Universitat de València i en altres universitats espanyoles i estrangeres. Ha dirigit 16 tesis doctorals. Té reconeguts sis sexennis. 

Va ser secretària del Departament de Psicologia Bàsica (1994-1998), vicedegana de la Facultat de Psicologia (2001-2002), degana de la Facultat de Psicologia (2002-2006), vicerectora d'Estudis de la Universitat de València (2006-2010) i vicerectora d'Ordenació Acadèmica i Professorat (2010-2014). Actualment és coordinadora del Grup de Treball Acadèmic de la Comissió Assumptes Acadèmics CRUE (des de 2015), secretària executiva CRUE-Sostenibilitat nomenada el 6-05-2016.

Mestre és membre de la Societat Interamericana de Psicologia, membre de la International Association of Applied Psychology (ICAP) membre de la Junta directiva de la Societat d'Ansietat i Estrès i de la Societat Espanyola d'Història de la Psicologia i membre del Claustre de la Universitat.

En el seu vessant investigador destaca, entre altres projectes, per dirigir com a investigadora principal el grup ISIC sobre enfortiment personal, inclusió social i qualitat de vida dins de programa per a la creació i enfortiment de xarxes de recerca d'excel·lència, dirigeix el projecte “Factores de protección y de vulnerabilidad en la adolescencia ante la agresividad y el consumo de drogas: Un estudio longitudinal y transcultural” concedit dins del Programa PROMETEO coordinat amb la universitat de Missouri i el CONICET de Buenos Aires i el projecte “Competencia socioemocional y personal como prevención de la conducta desadaptada: una propuesta de evaluación e intervención”, és directora del Programa MOTIVEM que comprèn una escola d'estiu per al professorat, la convocatòria anual de premis i la Conferència anual, tot açò amb l'objectiu de facilitar la labor del professorat interessat a potenciar la generació d'idees emprenedores en equip per part de l'alumnat.

Més informació ací.