El Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València presenta 3 publicacions en la Fira del llibre

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 19 d’octubre de 2021
 
Imagen de la noticia

Aquestes obres tracten diferents temàtiques com a les xarxes territorials, els usos de les plantes autòctones, la revolta de la Germania… des d'una perspectiva territorial. Són llibres corals on ha participat una trentena d'autors i autores, en la seua gran majoria investigadors de la Universitat de València.

Aquest dimarts 19 d'octubre, a les 12.00 hores, s'han presentat les novetats editorials del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat en la 56 Fira del Llibre de València, que se celebra als Jardins de Vivers del 14 al 24 d'octubre. S'han presentat els títols Xarxes territorials valencianes. Claus del desenvolupament territorial, coordinat per Eva Teixidor; Más allá de la capital del Reino. La Germanía y el territorio valenciano: del Maestrazgo a la Safor, coordinat per Pablo Pérez; i Usos artesans i industrials de plantis a la Comunitat Valenciana, coordinat per Isabel Mateu i José Plumed.

Han intervingut en la presentació Jorge Hermosilla, vicerector de Projecció Territorial i Societat; Paco Alós, director de Relacions Institucionals i Responsabilitat Social de Caixa Popular; Pablo Pérez, coordinador de la publicació Más allá de la capital del Reino. La Germanía y el territorio valenciano: del Maestrazgo a la Safor; i Isabel Mateu, coordinadora de la publicació Usos artesans i industrials de plantis a la Comunitat Valenciana.

Xarxes territorials valencianes. Claus del desenvolupament territorial

Aquest text recull les aportacions de la desena edició de la trobada anual entre la Universitat de València i FedinesPV, que va tenir per objecte la recopilació de reflexions entorn de les xarxes territorials valencianes, fonament del desenvolupament local vinculat al territori, que obeeix a unes condicions relacionades amb l'existència de recursos, els processos d'innovació i el desenvolupament de diverses xarxes que faciliten la cohesió territorial i social, així com la transferència de coneixement, base de la innovació.

Amb aportacions d'especialistes pertanyents a diverses organitzacions i col·lectius (universitats, administració pública, associacions empresarials, associacions culturals, etc.), la publicació constitueix un excel·lent document de síntesi, una foto de l'actual escenari de les xarxes en el territori valencià. Així, s'analitzen temes com el sistema urbà, l'organització territorial comarcal, les xarxes empresarials, els grups d'acció local, els pactes per l'ocupació, les xarxes culturals lligades al territori o la llengua, o la formació permanent.

Más allá de la capital del Reino. La Germanía y el territorio valenciano: del Maestrazgo a la Safor

Aquest llibre en el seu conjunt constitueix una aproximació actualitzada al moviment reivindicatiu inicial, a la revolta i a la guerra civil de la Germania (1519-1522), així com a la repressió posterior des d'una perspectiva comarcal o territorial. Presenta com a novetat que el seu eix no està configurat pel relat dels esdeveniments a la ciutat de València, capital de l'antic regne del mateix nom, sinó per l'esdevingut en altres poblacions i àrees de la geografia valenciana especialment rellevants.

Usos artesans i industrials de plantes a la Comunitat Valenciana.

El catàleg de l'exposició Usos artesans i industrials de les plantes a la Comunitat Valenciana pretén acostar als ciutadans i ciutadanes al coneixement sobre plantes amb usos artesanals o industrials actuals que creixen en el nostre territori com a autòctones, naturalitzades o conreades i amb un arrelament cultural intens a la Comunitat Valenciana.

Un nodrit equip d'investigadors especialistes coordinats pels comissaris de la mostra Isabel Mateu (Departament de Botànica i Geologia) i José Plumed (Jardí Botànic de la Universitat de València) van participar en l'elaboració dels 32 panells de l'exposició, que ara recull aquesta publicació.

Imatges: