La web de Mètode estrena una secció especial sobre el SARS-CoV-2 i la COVID-19

  • Mètode
  • 3 d’abril de 2020
 
fotografia mòbil consultant web Mètode

Mètode, la revista de la Universitat de València dedicada a la divulgació de la ciència i al seu estudi, ha creat una secció especial en la seua web en què es recullen ja més d'una desena d'articles sobre el SARS-CoV-2 i l’actualitat associada a la malaltia que provoca, la COVID-19.

Juli Peretó, M. Alma Bracho, Ismael Mingarro, Salvador Macip, Ricard Guerrero i Mercè Berlanga són algunes de les firmes d'aquest especial, amb textos com Genomes per a una pandèmia; Coronavirus: coneixent l'enemic; Aprendre dels errors, i Els quatre genets cavalquen de nou.

Cada setmana, la secció va creixent amb nous textos. Es pretén amb això garantir un seguiment complet i profund de la situació actual, amb rigor científic, fonts expertes i compromís divulgatiu. La revista espera així assegurar que el contacte entre la societat i la ciència continua i que es manté com un dret. En la web, els articles s'agrupen sota el títol ESPECIAL COVID-19; en les xarxes socials, es poden localitzar gràcies a l’etiqueta #MètodeCOVID19.

Amb aquests continguts en línia, Mètode pretén contribuir a la difusió de la ciència i la recerca en uns moments on la divulgació és més necessària que mai. Els textos nous, redactats de manera expressa per a la situació actual, se sumen als articles en obert que ja es poden consultar a través de la web de Mètode, tant l’arxiu de revistes com els continguts exclusius de la web: notíciesentrevistes i les seccions Els Perquès de Mètode i l’Observatori de les Dues Cultures, a més dels continguts audiovisuals del canal de Youtube Mètode TV. Entre els números complets disponibles, es troben també publicacions que han tingut un gran èxit de lectura, com ara el dedicat a Ciència i nazisme i l’especial del número 100, Els reptes de la ciència. A més, des d'aquesta setmana la revista de comunicació de la ciència de la Universitat de València ofereix en línia la seua última publicació, de forma gratuïta i íntegrament. El monogràfic central del número 104, Les plantes del futur, està dedicat a les noves possibilitats que obre l’aplicació de l’edició genòmica al cultiu i estudi de les plantes. Coordinat per José Pío Beltrán, el monogràfic analitza com la biotecnologia ens ajudarà a fer front als reptes ambientals actuals. En total, més de 3.500 continguts de divulgació científica en línia en la web i accessible de forma gratuïta.

La divulgació científica és fonamental en el dia a dia, per a garantir que la ciutadania pot tindre un accés continuat a la ciència, de la mà de fonts expertes, amb contextualització, claredat i compromís. La situació d’alarma actual emfatitza aquesta necessitat, aquest dret social a disposar d’informació actualitzada i de qualitat. És per això que Mètode està fent un gran esforç per oferir continguts en línia actualitzats i del seu arxiu, perquè els seus lectors i lectores puguen mantenir-se en contacte amb la ciència, des de diferents esferes i temàtiques. A més de la web, la revista també difon continguts per Twitter, Facebook i Instagram, així com Telegram. També hi ha l'opció de subscriure's al butlletí setmanal.