‘Curts per la Igualtat’ es converteix en un referent com a material de sensibilització en la igualtat de gènere

  • 25 d’octubre de 2016
 
‘Curts per la Igualtat’

La Nau Centre Cultural acull aquest dimecres, 26 d’octubre a les 18:30 hores la celebració del desé aniversari dels Curtmetratges per la Igualtat. L’acte, que es realitzarà en el Paranimf, està organitzat per l’Associació per a la Coeducació i compta amb el patrocini de la Unitat d'Igualtat de la Universitat de València. En l’acte es projectaran els dos curts guanyadors d’enguany i el documental ‘Campiones Invisibles’ de la directora Paqui Méndez.

‘Curts per la Igualtat’ és un projecte destinat a la selecció i divulgació de curtmetratges que tracten matèries socials relacionades amb la desigualtat de gènere i la lluita de les dones per la igualtat efectiva i real i en 10 anys s’ha convertit és una eina clau en matèria de sensibilització i prevenció de la violència de gènere. 

El projecte va nàixer de la mà de la periodista i feminista Paqui Méndez que va detectar i evidenciar la necessitat de materials audiovisuals en matèria d’igualtat i en estos deu anys ha esdevingut un referent per al personal docent i tot aquell que treballa en l’àmbit educatiu.

Els tres curtmetratges guanyadors de la X edició són ‘Ellas. Mujeres que han hecho historia però no esta en la historia’ (Mercedes Sánchez Vico), ‘Un billete a nunca jamás’ (Jorge Naranjo) que es projectaran, durant l’acte, juntament amb el documental ‘Campiones Invisibles’ de la directora Paqui Méndez elaborat amb motiu de la celebració dels deu anys de Curts per la Igualtat i patrocinat per l’Ajuntament de València. 

‘Ellas, mujeres que han hecho historia...’: és un curtmetratge que denuncia la invisibilitat de la dona en la Història i responsabilitza el sistema educatiu de sustentar esta realitat, patent en els llibres de text.  ‘Un billete a nunca jamás’: Rosario porta quatre dècades casada amb Diego i tirant de la seua família. Però este Nadal és especial i necessita l’atenció dels seus. 

‘Campeonas invisibles’: és un documental sobre la desigualtat de gènere en l’esport professional

Després del visionat dels dos curts premiats i el documental, està prevista una taula redona amb la participació de les directores i directors dels curts premiats en aquesta i en altres edicions així com la presència d’Amparo Mañés, directora de la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València i d’Ana López Navajas, investigadora i responsable del grup de coeducació en la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana.

En acabar l’acte, i ja en la Filmoteca de València a les 20 hores es presentarà el DVD ‘X Curtmetratges per la igualtat’.