50 aniversari dels estudis de Psicologia i 25 aniversari dels estudis de Logopèdia

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 22 de desembre de 2023
 

La Facultat de Psicologia i Logopèdia ha organitzat una sèrie d’activitats commemoratives com un cicle de conferències i diverses exposicions, i s’ha posat punt i final amb l’acte de clausura esdevingut al Paranimf de la Unviersitat.

La Facultat de Psicologia i Logopèdia ha organitzat al llarg d’aquest mes de desembre una sèrie d’activitats per commemorar el 50 aniversari de l’inici dels estudis en Psicologia. Una primera promoció que va començar els seus estudis el 1973 i que just 25 anys després, l’any 1998, va veure com la Diplomatura en Logopèdia començava a donar els seus primers passos.

El dijous 21 de desembre ha tingut lloc l’acte de clausura de les activitats. Un acte que ha comptat amb la participació de la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; del degà de la Facultat de Psicologia i Logopèdia, Antonio Ferrer; de la degana del Col·legi de Logopèdia de la Comunitat Valenciana, María Jesús Lluch; la secretària del Col·legi de Psicologia de la Comunitat Valenciana, Vicenta Esteve; i al secretària de la Facultat de Psicologia i Logopèdia, María Florencia Rodrigo. A l’acte han assistit professorat, personal d’administració i serveis i alumnat de la facultat, tant en actiu com jubilat, que no s’han volgut perdre l’efemèride.

La segona part de l’acte ha comptat, en primer lloc, amb la conferència d’Heliodoro Carpintero, actual president de l’Acadèmia de Psicologia d’Espanya i primer degà de la Facultat de Psicologia de la UV (1938-1988). En segon lloc, ha sigut el professor José Luís Miralles, catedràtic de Psicologia Bàsica i professor jubilat de la Universitat, l’encarregat de pronunciar la seua conferència. Tots dos han relatat el sorgiment dels estudis de psicologia i logopèdia, el procés d’implantació i desenvolupament a la Universitat, així com els reptes de futur als que s’han d’enfrontar amddues titulacions.

D’aquesta manera es posava punt i final a quasi dues setmanes d’activitats commemoratives com són el cicle de conferències i les exposicions “ Des d’ahir cap al futur, docents que marcaren el camí” que es pot visitar al vestíbul de la facultat fins el 10 de gener; “Investigació i docència en les primeres promocions de psicologia: exposició bibliogràfica” que es pot visitar, també, fins els 10 de gener a la biblioteca e Psicologia i Esports, Joan Lluís Vives; i “Mujeres que dan palabra” que es pot visitar fins el 2 de febrer a la Sala de Cristall.