75 aniversari de les Nacions Unides a la Universitat de València

  • Gabinet de la Rectora
  • 22 d’abril de 2021
 
75 aniversari de les Nacions Unides a la Universitat de València
La rectora M Vicenta Mestre durant la presentació de la Jornada.

L’encontre que ha tingut com a objectiu que les futures generacions experimentaren el protagonisme que han d’assumir per a la consecució de l’Agenda 2030 i la construcció del seu propi futur, ha comptat amb la participació d’alumnat i professorat de la pràctica totalitat dels centres de la Universitat.

 

Amb motiu del 75 aniversari de les Nacions Unides, la Universitat de València en col·laboració amb el Centre de Tecnologia de la Informació i les comunicacions de les Nacions Unides situat a Quart de Poblet, s’ha celebrat l’esdeveniment en línia Les Nacions Unides que volem. Una activitat que conflueix amb el projecte yODSi de la Universitat, coordinat per vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat.

L’encontre ha sigut fruit del treball i la col·laboració entre les Nacions Unides i la Universitat de València i tenia com a objectiu fonamental que les noves generacions experimentaren el protagonisme que han d’assumir per a donar forma al futur que volen i situar l’Agenda 2030 a l’horitzó per al seu acompliment professional i personal.

Aquest ha estat dividit en quatre taules de diàleg en les que s’han tractat els següents temes: Ciència i Tecnologia al servei dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i la mitigació del canvi climàtic; la intel·ligència artificial en un planeta infinit: reptes de l’Agenda 2030; la era digital des de la perspectiva ètica, històrica i socioantropològica. Oportunitats i reptes de l’Educació per al Desenvolupament Sostenible; i els Drets humans i aplicacions de la intel·ligència artificial al servei de l’Agenda 2030.

La jornada ha comptat amb la participació de la pràctica totalitat de les facultats i escola de la Universitat de València on el professorat i l’alumnat han treballat les diferents temàtiques abordades mitjançant la realització de taller formatius previs que han servit per a l’adquisició de les competències i coneixements necessaris per a la participació en el debat de quines Nacions Unides volen.

La inauguració de l’acte ha comptat amb la participació de la rectora de la Universitat de València, M Vicenta Mestre; el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; i de la directora del Centre global de Serveis de les Nacions unides, Giovanna Ceglie.

Imatges: