Andrea Medina, millor nota de tot Espanya en l’examen per a Biòloga Interna Resident

  • Gabinet de Premsa
  • 20 de febrer de 2024
 
Andrea Medina.
Andrea Medina.

Andrea Medina Piña, graduada en Bioquímica i Ciències Biomèdiques en la Universitat de València, ha obtingut la millor nota de tot Espanya del BIR (Biòleg Intern Resident), l’equivalent per a aquesta disciplina del MIR per a Medicina. També en Química, Farmàcia i Física, la Universitat de València ha situat estudiantat entre les 10 millor notes.

En el BIR, l’èxit de la Universitat de València ha continuat amb la sisena millor nota, la que ha tret Ana García.

Andrea Medina, de Gandia, pertany a la promoció 2018-2022. En conéixer l’eixida del BIR (Biòleg Intern Resident) va preparar-se durant un any i mig, per a acabar traient la millor nota d’Espanya. Un total de 868 persones s’havien presentat a l’examen.

En la prova de Química, la Universitat de València també ha col·locat Alejandro Simón García (lloc 7) i Javier Esparcia Estrela (9). El 8 de Farmàcia ha sigut per a José Miguel Campos Barrachina. I en Física, la Universitat ha quedat en els llocs 4, 5 i 6. Finalment, el lloc sisé en Infermeria.

El 92% de les persones que es van presentar a les proves d’accés a la Formació Sanitària Especialitzada, organitzades pel Ministeri de Sanitat i celebrades el passat 20 de gener, han superat la nota de tall de la convocatòria. Són 23.437 persones que optaran a una de les 11.607 places convocades.

En total, es van presentar 25.504 persones per a accedir a un total de 11.607 places de formació convocades. Els aspirants admesos per a realitzar aquest examen van ser 30.072 en les titulacions de Medicina, Farmàcia, Infermeria i de les titulacions de l’àmbit de la Psicologia, la Química, la Biologia i la Física.