Arranca el 24è Congrés Anual d’ENCATC sobre la gestió cultural i l’educació a les societats de risc, a La Nau

  • 4 d’octubre de 2016
 
24è Congrés Anual d’ENCATC

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i Igualtat, i la Fundació General de la institució acadèmica, acull els dies 5, 6 i 7 d’octubre el 24è Congrés Anual d’ENCATC que enguany tractarà la problemàtica de la societat de risc i com aquesta afecta a l’educació, la gestió i les polítiques culturals. La majoria de debats d’aquesta trobada d’experts, tècnics, estudiants i artistes es duran a terme a La Nau.

El congrés, que es desenvoluparà, del 5 al 7 d’octubre, comptarà en la seua primera jornada amb sessions exclusives per a membres de la Xarxa Europea de Gestió i Polítiques Culturals (ENCATC) en les quals es durà a terme l’assemblea general de l’ENCATC. 

Dijous 6 d’octubre, se celebrarà l’obertura oficial a càrrec del rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo; el president de la Generalitat, Ximo Puig; i la presidenta de l’ENCATC, Annick Schramme,  que seguirà amb la conferència de benvinguda a càrrec del vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño. Al migdia, la formació dels assistents continuarà amb comunicacions en paral·lel o amb tallers d’investigació sobre temes com les ‘Ciutats Creatives’ o la ‘Gestió Cultural i l’Educació’. I, de vesprada, els assistents podran conéixer ben de prop València amb les visites culturals organitzades al Museu de la Ciència Príncep Felip, al Palau de les Arts, a l’IVAM o al Centre del Carme, seu del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana. Ja a boqueta de nit hi haurà una recepció a Sant Miquel dels Reis, seu de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu, de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana i de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. 

El tercer i últim dia de Congrés, divendres 7 d’octubre, se seguirà amb la formació per als assistents amb les comunicacions en paral·lel i es continuarà amb una taula redona sobre la transmissió del coneixement on podran conéixer-se casos d’èxit. La cloenda del Congrés anirà a càrrec del conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la presidenta de l’ENCATC, Annick Schramme; i el vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño; entre d’altres. 

Més tard, i com a cloenda, la Universitat de València mostrarà als assistents part de la riquesa cultural de la Comunitat Valenciana i oferirà un concert de Capella de Ministrers al Paranimf de La Nau i una actuació dels Tornejants i de la Muixeranga d’Algemesí, Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, al Claustre del mateix edifici. 

Els assistents que ho desitgen podran seguir coneixent de prop el territori valencià i dissabte 8 d’octubre viatjar cap a Sagunt a conéixer les restes romanes de l’antiga ‘Saguntum’ com el castell, el teatre romà i el museu arqueològic. 

Durant aquests tres dies s’espera que passen pel Congrés de l’ENCATC més de 150 professionals de la gestió cultural d’arreu del món, fet que suposarà que la Universitat de València es convertisca en el centre pensant sobre la gestió i les polítiques culturals, i s’aportaran idees per a la creació de la ‘societat del coneixement’, un altre tema que esdevindrà central en l’intercanvi de punts de vista del congrés. 

Per a més informació, podeu descarregar el programa del congrés ací: http://links.uv.es/hJuUI4d