Arranca el ‘Desembre Europeu’ amb una mirada sobre la immigración a Europa

  • Centre de documentació europea
  • 28 de novembre de 2018
 
Cartell de 'Desembre Europeu 2018'
Cartell de 'Desembre Europeu 2018'

La Universitat de València organitza des de hui i fins al 17 de desembre, el cicle ‘Desembre Europeu’ que, en la seua quarta edició porta el títol ‘Any Europeu del Patrimoni Cultural’ i centrarà la seua activitat arran aquest tema.

El professor de la Universitat de Palermo Francesco Biondo obrirà les jornades a l’Aula Magna del Col·legi Major Rector Peset amb una conferencia titulada ‘Immigració el somni trencat de la ciutadania europea’. Biondo será presentat professor de la Universitat Jaume I Jesús García Cívico. L’acte, d’entrada lliure, començarà a les 19 hores.

Amb l’objectiu de fomentar el debat sobre el futur d’Europa com a espai comú d’intercanvi cultural i social, la Universitat de València acull, des del 2015, el cicle ‘Desembre Europeu’, el qual té com a principal espai de trobada el Col·legi Major Rector Peset. Amb motiu de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural i coincidint amb el lema d’enguany, la programació d’aquesta iniciativa inclourà en l’edició d’enguany una ampla i variada representació d’expressions artístiques, amb música, projeccions de cine, teatre o exposicions.

Tornarà l’edició d’hivern de la iniciativa ‘Cafè amb Projectes’, una trobada en la què es reflexionarà arran el patrimoni cultural europeu a partir de projectes com Escena Eramus de la Unviersitat de València, el Festival Etnomusic de la Diputació de València, Festival MUV! Música Urbana Valencia, SilkNow Project o Falla del Castefiabib-Marqués. La trobada serà dijous 29 de novembre a la cafeteria de la Beneficència, a les 18 hores.

Així mateix, es podrà disfrutar de la projecció de pel·lícules com ‘La torre de los siete jorobados’, d’Edgar Neville (dimarts 4), ‘El extraño viaje’, de Fernando Fernán Gómez (dia 11), o ‘El sur’, de Victor Erice (dia 18). Les projeccions tindran lloc al Saló d’actes del Rector Peset a les 19 hores. En l’apartat musical s’ha programat un concert acompanyat d’una taula redona sobre ‘Machado, Lorca, Siegmesiter. The crime took place in Granada’ (dimecres 12, 19 hores) o ‘Stéphanie Cadel et la Caravane’, divendres 14 a les 21 hores. Aquestes activitats tindran lloc a la Sala de la Muralla del Rector Peset.

L’obra ‘La nova Europa: Materials per a un espectacle incert’ portarà damunt les taules de la Sala Matilde Salvador de La Nau el projecte teatral europeu d’Escena Erasmus. Les representacions tindran lloc els dies 12 i 13 a les 20.30 hores. Les entrades (2€) es poden adquirir presencialment a La Tenda de La Nau o a través del web latenda.es/entrades.  A més, dilluns 10 s’inaugurarà l’exposició ‘La gràfica de la revolta, selecció de cartells del Maig del 68’ al hall del Col·legi Major.

Destaca entre les activitats més lúdiques i populars la 31 edició de PechaKucha Night València, que torna el proper 14 de desembre a la sala de la Muralla del Rector Peset amb la participació d'onze responsables de festivals urbans que se celebren en la ciutat de València. L'assistència a #PKNV és lliure i gratuïta fins a completar aforament.

El cicle ha estat organitzat a través de diversos organismes de la Universitat de València: Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació, Vicerectorat de Cultura i Igualtat, el Centre de Documentació Europea de la Fundació General, el Col.legi Major Rector Peset, l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives, Escena Erasmus, la llibreria Ramon Llull, la Delegació del Consell per a la Unió Europe i Relacions Externes de la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de València, Europe Direct Cominitat Valenciana i el Museu d’Etnologia de València.

La cloenda del ‘Desembre Europeu’ serà el dilluns 17, coincidint amb el cicle de l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives ‘Les raons d’Europa’, amb la conferencia ‘Manuel Marín, constructor europeo’ a càrrec d'Enrique Barón Crespo, ex-President del Parlament Europeu. Tindrà lloc a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau a les 19 hores.

Més informació: