Arranca el Mercat Agroecològic de la UV

  • Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives
  • 8 d’octubre de 2021
 

Durant els divendres del mes d’octubre, es podrà visitar al Campus de Blasco Ibáñez el Mercat Agroecològic de la Universitat de València que compta amb productes locals, ecològics o de comerç just per impulsar el consum sostenible d’aliments entre la comunitat universitària.

L'espai entre els aularis I i III del Campus de Blasco Ibáñez de la Universitat acollirà durant el mes d'octubre el Mercat Agroecològic de la Universitat de València. El Mercat està format per una parada de fruites i verdures de productors locals, una parada de productes de proximitat, eco i de xicotets artesans, una parada d'oli i una parada de fleca artesana i familiar, així com un lloc amb productes de comerç just. El Mercat es fruit de la col·laboració del Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, UV Sostenibilitat, La Càtedra de l’Horta, Las Naves, La Càtedra d’Economia del Bé Comú i la Facultat d’Infermeria i Podologia.

Aquest es desenvoluparà en aquesta primera experiència pilot els divendres, 8, 15, 22 i 29 d'octubre gràcies a la col·laboració i suport del Degà de la Facultat d’Infermeria i Podologia i Degà de Campus, Antoni Merelles.

En funció de l'acolliment i la participació, es proposaran noves dates i s'estudiarà la seua expansió a altres campus.

A continuació, la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre i la Gerent de les Naus, Marta Chillarón, han presentat la guia Iniciatives de consum alimentari sostenible en la UV.

Sergio Belda, Doctor en Desenvolupament Local i Cooperació Internacional i coautor de la guia, ha presentat aquest treball en el qual es descriuen les iniciatives per a transformar els hàbits de consum alimentari en la Universitat cap a models més sostenibles i saludables, tenint en compte els productes de proximitat i de temporada i les formes de cultiu més respectuoses amb el medi ambient.

Aquesta Guia i el Mercat suposen un pas més en el compromís de la Universitat per a acostar a la comunitat universitària la conveniència d'adoptar hàbits de consum més saludables i sostenibles, en els quals es té en compte l'origen, la manera de producció i la petjada de carboni dels productes que consumim.