Arranca la VII edició del concurs de vídeos “De major vull ser com…” que visibilitza dones referents en ciència, tecnologia i innovació

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 15 de desembre de 2023
 
cartell 2024

La VII edició del concurs de vídeos “De major vull ser com…”, dirigit a estudiantat d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat i Formació Professional (FP), ja ha arrancat. El certamen permet investigar i identificar referents de dones o col·lectius de dones en disciplines científiques, tecnològiques i innovadores.

La finalitat del concurs és promoure i premiar aquells vídeos, elaborats per joves estudiants, que identifiquen referents femenins i reconeguen una realitat que invisibilitza i impedeix el desenvolupament professional de les dones científiques.

A la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio) i la Universitat de València, en aquesta ocasió s’uneixen com a organitzadors l’Institut de Recerca Sanitària de l’Hospital Clínic de València (INCLIVA), l’Institut de Recerca Sanitària La Fe (IIS-La Fe) i l’Institut de Recerca Sanitària i Biomèdica d’Alacant (ISABIAL).

El concurs de vídeos “De major vull ser com...” té una dotació econòmica de 16.000 euros en premis, que es repartiran en quatre modalitats que corresponen al millor guió, a la millor producció, al vídeo més innovador en la selecció del personatge i al millor vídeo reconegut pel públic. A cadascuna d’aquestes modalitats s’estableixen dues categories, la primera engloba l’ESO i el Cicle Bàsic d’FP, i la segona, el Batxillerat i el Cicle Mitjà i Superior d’FP.

En cadascuna de les categories es lliurarà un premi de 2.000 euros. D’aquest import, 1.000 euros es destinaran a la compra de material científic i tecnològic per part del centre educatiu al qual pertanyen els i les alumnes del vídeo premiat. Els 1.000 euros restants seran per als i les joves que han participat en l’elaboració dels vídeos guanyadors i que també es destinaran a la compra de material tecnològic o educatiu.

Un jurat serà l’encarregat de deliberar sobre els treballs presentats i seleccionar els vídeos guanyadors i les mencions especials. El jurat estarà format per persones especialistes, vinculades al món de la igualtat, de la ciència, l’educació i la investigació, així com de l’àmbit de la creació i la cultura, especialment al món de la comunicació audiovisual.

Aquesta activitat compta amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECyT).

 

Terminis

El termini per a la presentació de les propostes participants al concurs de vídeos ha començat amb la publicació de les bases en el bloc del certamen (https://blogs.fisabio.san.gva.es/demajorvullsercom/) i s’estendrà fins al 31 de gener de 2024. La participació al concurs es realitzarà mitjançant la plataforma EasyPromos i s’hi accedirà amb el següent enllaç: https://pr.easypromosapp.com/register/967823.

La gala de lliurament de premis se celebrarà entre els mesos de febrer i març perquè servisca d’unió entre la celebració del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, que es commemora l’11 de febrer, i el Dia Internacional de la Dona, que se celebra el 8 de març.

En les sis edicions que porta el concurs s’han presentat més de 320 vídeos i hi han participat més de 1.100 estudiants. Fins ara, 185 centres educatius han format part d’aquesta iniciativa, tot i que aquest any s’espera que la xifra augmente.

 

Peu de foto annex: Gala de lliurament de premis de l'any 2023. 

Imatges: