L’Aula de Música de la Universitat s’endinsa en la tardor amb una dotzena de concerts

  • Fundació General UV
  • 26 de setembre de 2022
 
Capella de la Sapiència de l'edifici històric de la Universitat.
Capella de la Sapiència de l'edifici històric de la Universitat.

L’Aula de Música de la Universitat de València ofereix, en la seua programació de tardor, una dotzena de concerts de cambra que tindran lloc a la Capella de la Sapiència de La Nau, l’Auditori del Jardí Botànic i la Sala de la Muralla del Col·legi Rector Peset, entre el 5 d’octubre i el 14 de desembre. Enguany, hi haurà, entre d’altres col·laboracions, un espai dedicat a l’Any Fuster.

L'entrada a tots els concerts és gratuïta amb invitació que cal reservar en línia a través d’aquest enllaç a partir de 72 hores abans del dia del concert.

La programació d’enguany, que arrancarà el pròxim 5 d’octubre (les entrades estaran disponibles el dia 2) amb l’actuació de Victoria Ensemble al Centre Cultural La Nau, destaca per oferir una àmplia diversitat de gèneres en el marc de la música clàssica de cambra (vocal, instrumental, coral…), així com el recorregut que farà per les diferents èpoques, des del Barroc fins a la música contemporània; sempre en una aposta per la producció i la interpretació valencianes. Així mateix, inclou la presentació del llibre ‘Instrumentarium XX1: nuevos sonidos en el aula de música’ (2021) el dia 18 d’octubre a La Nau (18 hores), en col·laboració amb l’Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives UV i l’editorial EdictOràlia.

A més, l’Aula de Música se suma a la celebració de l’Any Fuster aquest 2022 i col·labora amb la Càtedra Joan Fuster de la Universitat de València en l’organització de dos concerts en novembre. El primer, el dia 16, amb el títol ‘La música de concert que escoltava Fuster’, serà interpretat pel pianista Carlos Apellániz a la Capella de la Sapiència; i el segon, el dia 23 al mateix espai, anirà a càrrec de la soprano María de los Llanos i el pianista Adrià Gràcia, que interpretaran el programa ‘Música a l’entorn de Joan Fuster’.

També en novembre, el dia 30, la Capella de la Sapiència acollirà l’actuació de Mel Duo, una proposta que es desenvoluparà amb la participació de la Unitat d’Igualtat de la Universitat i el projecte europeu Women’s Legacy per a la inclusió de les dones protagonistes de la Cultura i el seu llegat en els continguts educatius.

En desembre, l’Aula de Música col·laborarà en les activitats del Desembre Europeu amb el concert ‘Del floklore a l’avantguarda’, que s’oferirà el dia 13 a la Capella de la Sapiència.

Tots els concerts començaran a les 19 hores, excepte el de diumenge 13 de novembre a l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic, que serà a les 12 hores.