La biòloga Loeske Kruuk tracta els condicionants evolutius en animals salvatges al XII Memorial Peregrí Casanova

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 28 de febrer de 2023
 
La biòloga Loeske Kruuk.
La biòloga Loeske Kruuk.

Loeske Kruuk, professora de la Universitat d’Edimburg, farà una conferència sobre aquells elements fonamentals en el canvi evolutiu dels animals salvatges, en el marc del XII Memorial Peregrí Casanova de Biodiversitat i Biologia Evolutiva. La xarrada, “The fudamental ingredients of evolutionary change in wild populations”, és dimecres 1 de març a les 13 hores a la sala Charles Darwin del campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València.

Kruuk explicarà si és possible observar i predir l’evolució en poblacions d’animals salvatges per mitjà dels canvis dels fenotips. Per això, es basarà en els models teòrics de la biologia evolutiva i, per tant, també abordarà els problemes que poden sorgir en aplicar-los.

Amb el XII Memorial Peregrí Casanova es ret homenatge al que va ser catedràtic de la Universitat de València i va exercir la docència durant més de 40 anys a la institució. Tingué una gran influència en la difusió de l’evolucionisme a València i el 1909 va participar de manera destacada a l’homenatge que estudiantat de medicina va rendir a Darwin en l’aniversari de la seua mort.

La conferència ha estat organitzada conjuntament per la Facultat de Ciències Biològiques, l’Institut Universitari Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva, i la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+I) de la Universitat de València. També col·laboren el Ministeri de Ciència i Innovació i FECYT Innovació (Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia).

Imatges: