El Centre Big History d’Ares, seleccionat com a ‘cas d'èxit’ en el congrés internacional Alcaldes & Innovació

  • Gabinet de Premsa
  • 10 de novembre de 2017
 
Imatge d'Ares dels Oms.
Imatge d'Ares dels Oms.

El Centre Big History de la Universitat de València, situat en la localitat d’Ares dels Oms, ha sigut seleccionat com a ‘cas d'èxit’ en el congrés internacional Alcaldes & Innovació celebrat a Segòvia els dies 9 i 10 de novembre. Aquest centre mediambiental compta amb la participació d’una trentena de professors de diverses matèries, i realitza actuacions relacionades amb l’astronomia, la botànica, la paleontologia, l’arqueologia, la història, l’antropologia i l’energia.

La Universitat de València va signar un conveni amb l'Ajuntament d’Ares dels Oms que arreplega accions en diferents camps, en el qual la paleontologia ocupa un lloc destacat juntament amb la geologia i l'arqueologia.

El Centre Big History abasta totes les branques científiques que tenen projecció a Ares: Des dels orígens de l'Univers: Observatori Astronòmic; la creació i evolució de la terra: rutes geològiques; La vida: el Jardí Etnobotànic de Plantes Medicinals i Útils; L'època dels dinosaures: la Casa del Losillasaurus; Els primers homes: el Jaciment iber del Castillejo de la Muela; La història: l’Ecomuseu. Així com la resposta als reptes actuals: l'Aula robòtica; la Smart city, el Centre de ciberconeixement rural, el projecte de Microsoberania Energètica Renovable i Sostenible; la Xarxa d'economia col·laborativa; el Pla de Màrqueting i Imatge d’Ares; el Centre de Dia; la Mostra Internacional de Cinema Educatiu i moltes més accions que estan canviant les dinàmiques econòmiques i socials del municipi.

El Centre Big History és un centre obert al territori i, per tant, a més, d'edificis ad hoc (edifici-espai d’Astronomia, de Paleontologia, d’Arqueologia, el Jardí Botànic, l’Ecomuseu, l’Observatori Astronòmic, etc.) i també multifuncionals (en alguns d’ells hi ha sales multiusos que serveixen per a realitzar tallers o conferències d’altres temes) utilitza el conjunt del territori del terme municipal (rutes geològiques, botàniques, paleontològiques, etc.).