El Centre Cultural La Nau acull aquest dissabte una conferència i un recital-concert de flamenc

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 14 de febrer de 2022
 
Imagen de la noticia

El Centre Cultural La Nau de la Universitat, a través del Vicerectora de Cultura, va programar per a dissabte, dia 12 de febrer, a les 18 hores, la conferència ‘L’al-Àndalus que llevamos dentro. Huellas que hoy perduran’ i el recital-concert ‘Flamenco. Arqueología de lo jondo’ a la Sala Matilde Salvador, amb l'objectiu de donar-li veu a la riquesa cultural actual, part de la qual va estar gestada el període d’al-Àndalus.

La conferència "L’al Àndalus que portem a dins. Empremtes que avui perduren", va ser a càrrec de Jorge Ramos Tolosa, professor d'Història Contemporània a la Universitat de València; Mar Juan Tortosa, investigadora postdoctoral de la Universitat i del periodista David Segarra. La taula redona és una trobada entre el sud i l'est peninsular on es compartiran trets i tradicions heretades del període d’al-Àndalus.

El col·loqui, que també es va realitzar a Xàtiva el mateix dissabte pel matí, naix del desig de reflexionar sobre el “ingent llegat cultural que influeix més del que pensem, a través de costums, la parla, la música o el ball; ja que la història oficial no ens conta com érem o què va succeir en aquest període extens i crucial, el qual les organitzadores consideren imprescindible que es conega, perquè forma part del nostre ADN, de la nostra identitat”.

El recital-concert ‘Flamenco. Arqueología de lo jondo’ va estar a càrrec d'Antonio Manuel a la paraula; José María Cala, al cant i Carlos LLave, a la guitarra. Antonio Manuel, doctor i professor en Dret, és un ferm defensor del llegat andalusí en el nostre patrimoni i història, perquè indaga amb passió i lucidesa aquesta influència que es prolonga fins al present, donant com a resultat dos llibres de referència: ‘La huella morisca. El Al-Ándalus que llevamos dentro’ i ‘Flamenco. Arqueología de lo jondo’. L'última obra, que motiva la creació d'aquest recital-concert, revela la història clandestina de la península que el poble custòdia des de temps remots en els nostres costums, cantes, tocs i balls. Les entrades es van esgotar.

Arxivat en: Cultura , Música