El Centre d’Idiomes de la Universitat es converteix en preparador i examinador oficial del test Linguaskill de Cambridge

  • Centre d'Idiomes
  • 19 de gener de 2021
 
Alan Cosgrove i José Andrés Martínez Luciano
Alan Cosgrove i José Andrés Martínez Luciano

La Universitat de València oferirà, a través del seu Centre d’Idiomes, el test d'anglés per ordenador Linguaskill, de Cambridge Assessment English, fundació sense ànim de lucre de la Universitat de Cambridge. Les dues organitzacions han firmat un acord de col·laboració pel qual l’alumnat que vulga graduar-se, accedir a beques (Erasmus, ICEX, la Caixa...) o cursos de postgrau puga accedir des de la Universitat mateix a este examen.

El centre també ofereix la modalitat “des de casa” per a aquell alumnat que desitge realitzar la prova des del seu domicili.

José Andrés Martínez Luciano, director del Centre d’Idiomes de la Universitat de València, i Alan Cosgrove, responsable de la zona valenciana de Cambridge, van formalitzar l’acord el passat 16 de desembre. “Amb Linguaskill desitgem mostrar als estudiants universitaris que Cambridge English està al seu costat per a oferir-los solucions als seus problemes reals; en el cas concret de la Universitat de València, per ajudar-los a obtindre beques o els seus títols de grau. Agraïm al Centre d’Idiomes l’esforç que ha fet per a donar a conéixer als seus alumnes un test per ordinador que acredita el nivell d'anglés de manera ràpida i rigorosa”, ha dit Alan Cosgrove.

“Les necessitats d'acreditació d'idiomes per als estudiants universitaris canvien amb la pròpia evolució de l'ensenyament superior i amb els reptes amb què es trobaran en graduar-se. Per això, oferir un test d'anglés que responga a aquest nou context, i que haja sigut fins i tot capaç d'adaptar-se a aquests temps de pandèmia, era molt important per al nostre Centre d’Idiomes”, ha apuntat José Andrés Martínez Luciano.

Linguaskill és un test d'anglés per ordinador que busca aportar solucions a l’alumnat universitari que necessita acreditar el seu nivell d'anglés de manera urgent per a optar a una beca, obtindre el grau universitari o accedir a un postgrau. Es tracta d'un test que ofereix una solució de fàcil accés, els resultats del qual estan disponibles en un termini de 48 hores. L'examen avalua des d'un nivell inicial A1 fins al C1 o superior i està reconegut per la CRUE (Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles) i ACLES (Associació de Centres de Llengües en l'Ensenyament Superior); a més, té un gran impacte internacional ja que està present en més de 50 països.

Un altre avantatge és que és un test adaptatiu suportat per intel·ligència artificial, la qual cosa permet ajustar la dificultat de les preguntes en funció del nivell d'anglés de la persona que el realitza. Cambridge ha desenvolupat també la versió “des de casa” per a oferir als candidats i candidates la possibilitat de fer-ho des del seu domicili. A més, el test pot fer-se per mòduls Reading & Listening (combinats), Speaking i Writing, que poden tornar a repetir-se en un termini de tres mesos i per separat per a millorar els resultats.

 

Més informació: