El Col·legi Major Rector Peset acull la renovació de l’acord per a impulsar les polítiques públiques de cooperació internacional

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 4 de maig de 2023
 
El Col·legi Major Rector Peset acull la renovació de l’acord per a impulsar les polítiques públiques de cooperació internacional

La Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València ha acollit la signatura del pacte impulsat per la Coordinadora Valenciana de ONGD on els partits signants (PSPV, Compromís, Cs, PP i Podem-EU) es comprometen a continuar avançant en l’objectiu de dedicar el 0,7% dels pressupostos autonòmics per a cooperació internacional en 2030, com marquen les lleis valencianes i estatals.

La rectora de la Universitat de València ha sigut l'encarregada de donar la benvinguda a l'acte en la que ha destacat la llarga història conjunta entre el Col·legi Major i la Coordinadora Valenciana d'Organitzacions No Governamentals per al Desenvolupament. També ha recordat la rellevància del Col·legi en moments històrics; servint de refugi per a persones que necessitaven un lloc on viure i la protecció de les institucions valencianes.

 

La representació per part dels partits polítics a l'acte ha estat a càrrec de Rebeca Torró (PSPV), Elena Bastidas (PP), Fernando Mulas (Ciutadans), Joan Baldoví (Compromís) i Rosa Pérez (Unides Podem-Esquerra Unida PV).

 

El pacte signat reconeix que l’acció “enèrgica i responsable” per a erradicar la pobresa és un “imperatiu ètic, social, polític i econòmic”, i recorda que més de 700 milions de persones es veuen obligades a malviure amb menys de dos euros al dia, segons les dades del Banc Mundial.

 

Tenint en compte l'avanç que s'ha donat als últims quatre anys, on els pressupostos destinats a la cooperació internacional hi han augmentat de 32,7 milions d'euros en 2019 a quasi 72 milions en 2023; PSPV, PP, Ciudadanos, Compromís i Unides Podem-Esquerra Unida PV han renovat l'acord que van signar en aquell moment per a continuar impulsant en la pròxima legislatura la política autonòmica de cooperació internacional i avançar en el creixement dels seus pressupostos. Ho han fet en un context d’augment de la pobresa extrema a escala global: després de tres dècades de reducció, des de fa dos anys els nivells de pobresa creixen a conseqüència de les successives crisis globals.

 

Imatges: